Stefan Löfven volontär på Berättarministeriet

En som har tagit steget att bli volontär på Berättarministeriet är självaste statsministern Stefan Löfven. Nyligen besökte han skrivarverkstaden i Husby och träffade tredjeklassare från Nälsta. – Jag vet själv hur viktigt språket är för att ta till sig ny kunskap, klara sig i skolan och ta sig fram i yrkeslivet, säger han.

  • Publicerad 16:02, 23 aug 2017

Sedan etableringen har Berättarministeriet tagit emot närmare 35 000 barnbesök. Ett skolprogram börjar alltid i en av Berättarministeriets skrivarverkstäder där klassen möter medarbetare och volontärer. Med olika kreativa och pedagogiska grepp fångas barnens uppmärksamhet och stimulerar lusten att uttrycka sig och utforska det skrivna ordet. 

Idag finns drygt 500 volontärer för Berättarministeriet  i Stockholmsområdet, och de behöver hela tiden fler, då behovet är stort.

 – Vi är tacksamma för varje volontärs engagemang. När Sverige statsminister väljer att engagera sig som volontär skickar det signaler om vikten av personliga insatser, att samla alla goda krafter. Det visar också på ett konkret sätt hur samverkan mellan det privata, offentliga och ideella tillsammans kan göra skillnad, säger Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig för Berättarministeriet i ett pressmeddelande. 

 Skolprogrammen vänder sig främst till målgruppen 8–18 år med ett tydligt fokus på årskurs 2–5. 

– Lusten till läsning har varit en viktig del i min resa och det vill jag ge till andra. Att motverka segregation är en av mina viktigaste uppgifter som statsminister men för mig har det också varit viktigt att engagera mig personligen, säger statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande.