Stefan Löfven fick en Tyresötröja. Han flankeras av Christer Themnér och Robert Frinell. Foto: Daniel Díaz

Stefan Löfven imponerad av Tyresö FF:s jobb

Det är inte varje dag Tyresö FF välkomnar två statsministrar till Tyresövallen. Men det hände på måndagseftermiddagen då Stefan Löfven och Ingvar Carlsson gästade klubben.

  • Publicerad 19:50, 12 nov 2018

Före detta statsministern Ingvar Carlsson är Tyresöbo och besöker ofta Tyresövallen för att se sina barnbarn Frida och Sofie Thörnqvist spela fotboll för Tyresö FF:s damlag.

Däremot tillhör det inte vanligheterna att den socialdemokratiske partikamraten och nyss bortröstade statsministern Stefan Löfven gästar Tyresö.

Är det du som lurat hit Löfven, Ingvar?

– Nej, nej, säger Carlsson. Jag är inte inblandad. Jag blev ombedd att vara med i sista stund.

”Jag älskar fotboll”

Stefan Löfven var i Tyresö för att träffa lokala politiker och även för att ta del av Tyresö FF:s insatser för fotbollen och det lokala samhällslivet.

– Fast jag har varit här tidigare, säger Löfven till Lokaltidningen Mitt i. Jag älskar fotboll och satt i publiken när Tyresös damer spelade kvartsfinal i Champions league.

Fick veta mer om Tyresö FF

Han har hört talas om klubbens framgångsrika arbete för att skapa en meningsfull fritid för barn och ungdomar. TFF arrangerar bland annat eftermiddagsfritids tillsammans med kommunen, och det är gratis att vara med. Sommarläger och integrationsprojekt finns också på programmet.

Dessutom har man så kallad gå-fotboll som vänder sig till alla åldrar.

Celebert besök på Tyresövallen av Ingvar Carlsson och Stefan Löfven (till vänster). Foto: Daniel Diaz.

Håller på GIF Sundsvall

I välkomstkommittén från Tyresö FF fanns bland andra ordföranden Christer Themnér och kanslichefen Robert Frinell.

– I slutet av förra veckan fick vi förfrågan om vi kunde ta emot ett statsråd och berätta om vår verksamhet, säger Robert Frinell. Men att det skulle röra sig om Stefan Löfven fick vi inte veta från början.

Stefan Löfven avslutade den idrottsliga delen av besöket i Tyresö och begav sig iväg för att ta itu med politiken igen. Men vi hann med en sista fråga.

Vilket fotbollslag håller du på?

– GIF Sundsvall och så lite på Östersund.