Stefan från Norsborg toppar mäklarlista

Stefan Aydin från Norsborg verkar kunna det här med att sälja bostäder. Enligt en ny topplista är han bäst i Stockholm.

  • Publicerad 12:31, 31 aug 2017

På mäklarguiden Hittamäklare kommer Stefan Aydin som jobbar för Fasighetsbyrån i Hallunda på andra plats i Sverige. Listan bygger på rekommendationer som säljare lämnat.

– Jag läser mig in i kundens situation, tankegång och förväntningar. Därefter bygger jag upp min försäljningstaktik. Det tror jag kunderna märker, att de blir sedda, och därmed kanske även extra nöjda, säger Stefan Aydin.

Enligt tidningen Dagens Industri som publicerar en lista som Booli tagit fram med hjälp av Hittamäklare kommer Stefan Aydin på första plats i Stockholms län.

Bostadspriserna har stigit kraftigt de senaste åren. Och ökningen fortsatte under första halvan av 2017 visar statistiken. I Botkyrka steg priserna på bostadsrätter med 5 procent och i Salem med 3 procent. Stefan Aydin är dock inte bekymrad över någon bostadsbubbla berättar han.

– Nej, inte direkt. Det har varit en kraftig uppgång av priserna speciellt de senaste fem åren. Nu börjar vi få en stabilare marknad, detta tack vare tuffare krav från bankerna, säger Stefan Aydin.

När du inte är mäklare, vad gillar du att göra då?

– Mäkleri är inget yrke, det är en livsstil och du är mäklare på heltid. Man kan göra lika bra affärer på kontoret som på Ica Maxi. Men annars umgås jag mycket med vänner och familj.