Stationshuset som blomstrar

Maria Brofalk har drivit Floristhörnan i Bro centrum i 25 år. Nu öppnar hon även en Floristhörna i Gamla stationshuset i Bro med sin man Christer Gustafsson. Renoveringarna har gått i en rasande fart hela oktober.

  • Publicerad 16:32, 8 nov 2020

Familjeföretag

Maria Brofalk hade länge en dröm om att ta över en äldre byggnad och bevara känslan och fylla den med nytt blomstrande liv.

– Jag såg att huset var ledigt i somras och det var bara stort wow. Vi fick tillträde 1 oktober. Det är fantastiskt att förvalta ett sådant här vackert gammalt hus från 1876.

– Nu är mannen med i företaget också, det känns extra roligt.

Visa merVisa mindre

Nyanställningar

Mitt i dessa tider anställer Maria fler medarbetare för att kunna ha personal till både Floristhörnan inne i centrum och i gamla stationshuset. Ett av de nya stjärnskotten är Isabella Hamrén, konditor som hinner säga att hon trivs bra innan nästa gäst kommer och vill beställa.

– Jag har ett fantastiskt personalgäng. Vi har så härlig stämning och de har hjälpt till med allt: Tapetsering, golv, inredning. Min man har varit med och byggt om.

Visa merVisa mindre

Samlingspunkt

Inomhus finns några platser för att slå sig ner och fika i den gemytliga miljön. Sommartid tänker sig Maria en uteservering och att man ska kunna köpa fika och ta med sig ut i parken utanför. Glada hejarop hörs och många kommer fram och gratulerar.

– Som född och uppvuxen i Bro har jag stort hjärta för platsen. Vi vill skapa en mer levande del av den här sidan Bro. Det känns jätteroligt att stationshuset får leva upp igen, säger Maria, som också är begravningsentreprenör och ordförande i Damernas Affärsnätverk i Upplands-Bro.

Visa merVisa mindre

Gammalt och nytt

Den gamla stationsluckan finns kvar och de vill bevara en äldre känsla. Maria och Christer vill gärna få tag i gamla tavlor från när stationen var i bruk att hänga upp på väggarna. Senaste åren har det varit kontor.

I Floristhörnan här finns nu krukväxter, plantor, snittblommor, buketter och presentartiklar, teer och praliner av finare sorten och ett fik med bakverk från Konditori Mazarin. Några dagar efter öppningen kom en äldre dam in i butiken som bott i huset på 50-talet med sin make.

– Hon tyckte att det blivit så fint. Jag blev så glad! säger Maria.

Visa merVisa mindre

Energijätte tar höjd för kraftiga vindar

"Vi ser över tillgången till montörer och tekniker" I ett pressmeddelande meddelar energiföretaget Eon att man höjer sin beredskap i Stockholms län i och med SMHI:s varning om kraftiga vindar under natten mot torsdag.onsdag 19/1 14:20

Tjugo personer borta från Finnstaskolan

Rekordhög sjukfrånvaro inom skolan: "Det finns inga vikarier" Covid-19 och den rekordsnabba spridningen av omikronvarianten har drabbat Upplands-Bros skolor och förskolor hårt. Just nu är en omfattande del av skolpersonalen hemma i sjukdom eller i karantän.måndag 17/1 17:04