Den 12 maj tas återvinningsstationen på Engelbrektsgatan 5 bort. Detta på grund av att Stockholms stad ska bygga cykelbana den platsen.

Stadens ambition är att hitta en annan placering i närheten, men det är inte det lättaste, berättar Malinda Flodman på trafikkontoret.

– Vi tittar på olika platser men har inte hittat någon ännu. Det kryllar inte av lämpliga platser, det här var inget man tänkte på när de här kvarteren planerades, säger hon.

Extra tömning i närheten

Under tiden ska Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, anpassa tömning och städning på andra stationer i närheten.

– Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och därför är det väldigt tråkigt när en återvinningsstation måste stängas. Jag hoppas att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning på våra andra återvinningsstationer, säger Annika Ahlberg, regionchef på FTI i ett pressmeddelande.

Återvinningsstationen är inte det enda som fått stryka på foten under bygget av den dubbelriktade cykelbana som ska koppla ihop Birger Jarslgatan och Valhallavägen. Mitt i Östermlam har tidigare berättat att ett antal parkeringsplatser försvinner.