Stark vändning i Motala ger Sollentuna FF bra läge i kvalreturen

Sollentuna FF fick en dålig start i kvällens bortamatch mot Motala AIF – men till slut en bra start i kvalkampen om en plats i division 1 nästa säsong. Motala AIF tog ledningen med 1–0, men Sollentuna vände till 2–1 och har nu ett bra utgångsläge inför returen hemma på Sollentunavallen på söndag.

  • Publicerad 21:21, 6 nov 2019

Motala AIF spurtade starkt med fem raka segrar i division 2 och knep en plats i kvalet till ettan. Där blev det ytterligare två segrar, mot Karlberg och mot Ytterhogdal, så det var ett formstarkt och självförtroendeboostat lag som Sollentuna ställdes mot på Idrottsparken i Motala.

Hemmalaget tog också ledningen i den 27:e minuten och behöll den till pausvilan.

Veteranen Ramsell avgjorde

I andra halvlek vände Sollentuna FF till en viktig seger. Prva Pishdari nickade in kvitteringen i den 61:a minuten och veteranen Kalle Ramsell som gör sin åttonde säsong i klubben, satte segermålet, 2–1, i den 74:e minuten.

Därmed ser Sollentuna ut att ha goda möjligheter att kvala sig kvar i division 1 norra. Allt avgörs definitivt i returmötet på Sollentunavallen på söndag, avspark klockan 16.

Sollentuna FF får kvala för fortsatt spel i division ett

Man hade över 50 kilo knark i sin lägenhet i Helenelund

Nyheter En Helenelundsbo i 20-årsåldern misstänks ha bedrivit en omfattande narkotikaförsäljning, med sin lägenhet i Helenelund som bas. När polisen slog till fann man över 50 kilo amfetamin och mannen...torsdag 1/10 5:10

Skadegörelse slår hårt mot företagarna i Edsberg

Nyheter Rutor krossas i centrum I förra veckan krossades rutan till Edbergssalongen, och det är långt ifrån första gången näringsidkare i Edsbergs centrum drabbas av vandalisering. – Vi måste få bort de kriminella och gängen, säger...onsdag 30/9 12:56