Stark kvalsupport – historisk KB-buss till Hudik

Intresset för Karlbergs BK:s första match i kvalet till division 1 är stort – så stort att en historisk supporterbuss kommer att rulla från Stadshagens IP, mot Glysis Sparbanken Arena i Hudiksvall, på lördag morgon.

  • Publicerad 10:50, 26 okt 2018

– Det är jättekul så klart! Fantastiskt att intresset för vår förening bara växer hur man än mäter det. Vårt herrlag vinner ju mångas hjärtan genom att spela så rolig fotboll så jag förstår att alla som har en möjlighet tar chansen att se matchen på plats på lördag. Själv tränar jag ett gäng härliga 8-åringar som spelar cup på lördag, annars hade jag så klart också åkt med, säger KB:s ordförande Mattias Johansson till klubbens hemsida.

Urstark säsong efter sämre start

Efter en poängmässigt svag inledning i division 2 norra Svealand gjorde KB en urstark säsong och säkrade till slut andraplatsen, och kval till division 1, i sista omgången hemma på Stadshagens IP i lördags.

Under framför allt hösten har KB redan fått uppleva flera publikfester, så som matchen mot Dalkurd i Svenska Cupen inför cirka 1 000 åskådare på Kristinebergs IP och bortamatchen mot IFK Lidingö i näst sista omgången då en hel del rödvita fans fanns bland de 550 åskådarna på Lidingövallen.

”Vi är oerhört glada och stolta”

– 2014 rasade vi ner i division 3 och vi var allt annat än folkkära. Fyra år senare lockar vi över 1 000 åskådare mot Dalkurd och fyller en supporterbuss till Hudiksvall för att delta i kvalet till division 1 för andra gången på tre säsonger. Det är en utveckling som vi är oerhört glada och stolta över, säger sportchefen Lennart Sandahl till KB:s hemsida.

Kvalet inleds med ett gruppspel där KB ställs mot Hudiksvalls Förenade FF (tvåa i division 2 Norrland) och IFK haninge (tvåa i division 2 södra Svealand) i en enkelserie (tre matcher).

Lång väg för att nå division 1

Första matchen är Hudiksvalls Förenade FF–Karlbergs BK den 27 oktober, med avspark klockan 14. Förloraren i den matchen möter IFK Haninge den 4 oktober medan vinnaren ställs mot IFK Haninge den 11 oktober.

Endast gruppvinnaren går vidare till kvalets andra omgång. Väl där måste KB, för att nå ettan, slå ut laget på plats 13 i någon av de två division 1-serierna.