Olle Burell (S) reagerar på bokningen på Al-Azharsskolan i Vällingby. Foto: Arkiv

Stark kritik mot bokning av fascistisk artist

En artist med kopplingar till fascistiska rörelser har bokats in till religiösa friskolan Al-Azhars lokaler. Efter uppgifterna har flera politiker i Stockholms stad reagerat kraftigt, rapporterar DN Stockholm. – Vi måste markera att de här är fullständigt oacceptabelt, säger skolborgarrådet Olle Burell (S) till tidningen.

  • Publicerad 08:29, 11 maj 2018

Flera politiker ryter ifrån efter att de blivit varse om att den turkiska artisten Mustafa Yildizdogan ska uppträda på Vällingby teater idag, skriver DN Stockholm.

Mustafa Yildizdogan har beskrivits som en ”officiell musikansvarg och hovsångare” till den ”högerextrema och ultranationalistiska” organisationen Grå vargarna, av författaren Kurdo Baksi i Svenska Dagbladet.

– Om det här stämmer är det horribelt. Vi ska inte ha hyresgäster som släpper in aktörer med tydliga kopplingar till fascister och antidemokrater. Det är ett missbruk av vårt förtroende och ett hån mot Stockholms stad och dess invånare, säger skolborgarrådet Olle Burell till DN Stockholm.

Lokalerna tillhör Al-Azharskolan

Den turkiska artisten ska uppträda på en lokal som tillhör Al-Azharskolan, som hyr lokalerna av Stockholms stad. Bokningen har även fått liberalernas oppositionsborgarråd att reagera. I ett pressmeddelande skriver Lotta Edholm (L) att bokningen är ”extremt olämplig”.

Mitt i har tidigare rapporterat om Al-Azharskolan, då handlade det om förskolebarn som delades upp efter i kön i skolbussen.