Beer spa? Men förutom att det står en öl på badkarskanten är det inget med spabehandlingen som har med öl att göra. Foto: Mostphotos/Carlsberg

Stans mest överjobbade koncept? Beer spa – men utan öl

Ett så kallat Beer Spa har öppnat i Stockholm. Men att bada i öl kan du glömma.

  • Publicerad 15:36, 18 nov 2016

Allt fler försöker sig på att övertrumfa redan etablerade koncept. I Stockholm har vi till exempel sett företag som lanserat ”vattenbar” (det visade sig vara ett bord med en vattenkran) och det mest kända exemplet är kanske Tössebageriets ”semmelwrap”.

Frågan är om det inte har gått för långt, när Carlsberg nyligen lanserade ett Beer Spa i Stockholm. För någon öl är det inte tal om. Som mest är det lite humle som luktar citrus.

LÄS ÄVEN: Enhandssemlan är en succé

Beer Spa öppnade nyligen på Hotel Reisen på Skeppsbron. Under premiärhelgen var det många som på ett annorlunda sätt ville kurera sig med öl, förlåt humle.

– Alla tider blev fullbokade. Vi kommer köra vidare med konceptet ett tag, intresset har varit stort, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Doftar det öl?

– Nej, det luktar inte öl om vare sig spat eller själva produkterna. Man kanske kan känna en viss citrusdoft som kommer från humle.

LÄS ÄVEN: Nu kan du käka ölglass

I Prag har man dock vågat gå steget fullt ut. Där finns det beerspa där badkaret är fyllt med öl, och vid sidan om karet finns en stor öltunna man både kan dricka ur och fylla på i badkaret med.

Men på Carlsberg deppar man inte. Enligt Henric Byström är den här formen av "produktutveckling" positiv.

– Det är intressant att kombinera olika branscher och kategorier för att skapa något spännande. Vi vill lyfta fram det naturliga i öl, och det gör vi. Förra hösten hade vi ett samarbete med Tössebageriet och gjorde en ale-äppelkaka. Den var fantastisk god, säger han.