Järfällabon Alice Brandt blev förvånad över hur många butiker som hade stängt helt. Foto: Sara Frisk

Stängda butiker och bantade öppettider i Barkarby

Coronapandemin sätter sina tydliga spår i Järfälla. Bland annat på Barkarby handelsplats och då framför allt Stockholm Quality Outlet.  Så gott som alla butiker har dragit ner på sina öppettider och en del butiker har tvingats eller valt att stänga helt. 

  • Publicerad 16:36, 22 apr 2020

Inte mycket är sig likt på Barkarby handelsplats, vare sig kundruschen till bygg- och mathandeln eller stängda butiker och reducerade öppettider. 

Framför allt på Stockholm Quality Outlet har flera butiker tvingats stänga helt på grund av ett sviktande kundunderlag och en del har stängt av respekt för sin personal och sina kunder. 

Abecita Samling, Calvin Klein, Clarks, Ecco, Gant, Lacoste, Levis, Masai, Nike, Timberland och Tommy Hilfiger är några exempel på butiker som stängt helt. 

Clarks, Nike och Lacoste är några av butikerna som stängt. De hänvisar till att de vill skydda personalens och kundernas hälsa. Foto: Sara Frisk

Reducerade öppettider

Det är få kunder på outleten jämfört med hur mycket det brukar vara.

Utanför i princip varje butik sitter lappar om “Tillfälligt ändrade öppettider” eller “Anpassade öppettider”. 

Fourfield är en av butikerna som ändrat sina öppettider. Foto: Sara Frisk

Allt ifrån Hunkemöller och Ur & Smycken till Espresso House har dragit ner på öppettiderna. 

Några fler exempel på butiker med reducerade öppettider är Acnes Studios, By Malene Birger, Companys, Eton, Fourfield, Haglöfs, Head Spot, Odd Molly och Puma.

Järfällabon Alice Brandt tycker att det är bra att butikerna tar ansvar. Foto: Sara Frisk

”Tråkigt, men bra”

Alice Brandt tog med sig sin mamma ut i solen och passade på att svänga förbi Stockholm Quality Outlet för en eventuell liten shoppingtur. 

– Vi blev lite förvånade över att öppettiderna såg så olika ut mellan butikerna och att vissa stängt helt. Det är klart att det är tråkigt när man vill ta en shoppingrunda, men det är självklart bra att alla försöker ta sitt ansvar, säger hon. 

Kolla upp i förväg

Solveig som sitter på en bänk lite längre bort lyckades få tag på en kastrull, vilket var målet. 

– Vi kollade i förväg så att butiken skulle vara öppen. Jag tycker att det är helt rimligt att många minskat sina öppettider nu, säger hon.