Byggnaden från 1925, i Mälarhöjdens skola. Foto: Märta Lefvert

Stambyte snabbas på efter jätteläcka i skola

Jätteläckan i Mälarhöjdens skola orsakade stora skador – och risken finns att fler rör går sönder. Därför ska Sisab starta ett stambyte så snart som möjligt.

  • Publicerad 14:53, 15 mar 2018

Det var natten till den 6 mars som ett rör sprang läck på översta våningen i byggnaden från 1925. Tolv klassrum, fyra korridorer och en trä- och metallslöjdssal svämmades över.

Skaderapporten är ännu inte klar, men rören i byggnaden är gamla och ett stambyte planerat inom något år. Nu snabbar fastighetsägaren Sisab på processen.

– Risken finns annars att fler rör går sönder och det får inte hända. Vi måste göra något nu, säger Thomas Bergsell, pressansvarig vid Sisab.

Sisab ska framför allt snabbt byta ur rören i den del av byggnaden där röret brast. Det arbetet ska vara klart när höstterminen börjar i augusti, är planen. Även andra delar av skolan ska sedan stambytas.

– Det är en stor skola med över tusen elever, så det är en komplicerat arbete. Som fastighetsägare vill Sisab helst evakuera hela skolan samtidigt för det gör arbetet smidigare. Men då blir det svårt för skolan att upprätthålla undervisningen, så arbetet kommer att göras etappvis, säger  Thomas Bergsell.