Tjuv stal smycken i villa i Sollentuna. Tog sig in via källaren. Foto: Mostphotos

Stal smycken i Skälby

Tjuv stal smycken i Skälby och i en annan bostad i samma område hade altandörren brutits upp.

  • Publicerad 16:10, 27 dec 2016

På det stor hela har julhelgen varit lugn vad gäller inbrott i hela region Stockholm, enligt polisen.
– Det har inte varit särskilt många, kanske för att folk varit hemma, säger Sven-Erik Olsson vid polisens regionledningscentral.

Men i Sollentuna slog ändå tjuvar till på julaftonen. Klockan sex går ett larm i en villa i centrala Sollentuna där kameraövervakning filmar någon som rör sig i villan. När polisen kommer dit visar det sig att altandörren är uppbruten. När man via hundspårning kommer ner till Strandvägen hör polisen en bil åka i väg. Polisen får upp spår men lyckas inte gripa någon.

Klockan 19.30 var det dags igen, en bit bort i Skälby. Där har villaägare kommit hem och hört hur någon lämnar huset via källardörren där gärningspersonen även brutit upp dörren. Smycken har stulits. Polisen åker dit med hundpatrull men spärrningen ger inget resultat.

 

 

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Halkolyckorna ökar – 30 procent fler benbrott

Nyheter Det här ska du tänka på innan du ger dig ut Olyckor kopplade till halka ökade under förra veckan. Det här kan du tänka på innan du ger dig ut på isiga och snöiga gator.söndag 24/1 6:15

"En prioriterad fråga"

Nyheter Thunes (M) lovar att Alliansen är fortsatt positiva Anledningen till att kommunen drog i bromsen när det gäller Norrvikens sjösportcenter under hösten i fjol var att de anbud som hade kommit in översteg budgetramen, förklarar kommunstyrelsens...lördag 23/1 9:20