Stäketbon Ludwig invidge Bonäsbadet med respekt

Är det för tidigt att bada i mitten av maj? Inte om du frågar Stäketbon Ludwig Boge. På två veckor har han invigt två badplatser i två kommuner, och fler ska det bli.

  • Publicerad 04:53, 30 maj 2020

Det var fortfarande ljus kväll när 17-årige Ludwig och hans flickvän kom ut till Bonäsbadet under klämdagen vid Kristi himmelsfärd.

Några grupper med ungdomar stod på stranden, andra lyssnade på musik och dansade på bryggan, men Ludwig var den ende med land ur sikte.

– Det var ett gäng på kanske tio personer som dansade på bryggan, men de visade respekt och gick därifrån när vi kom, säger han och skrattar.

Hur var temperaturen?

– Det var inget vidare. Jag hoppade i några gånger, och efter tredje gången vänjer man sig lite. Mina ben domnade redan när jag gick ut på bryggan, så det var inte jättevarmt.

Varför badar ni nu?

– Vi hade inget bättre för oss. Jag var där med min flickvän Nathalie, men hon badade inte, aldrig. Hon är en sådan som väntar till sommaren. Men hon uppskattade att hon fick chansen att fota mig.

Bastade du eller så efteråt?

– Nej, jag bor bara fem minuter därifrån, så det var bara gå hem i badbrallorna och frysa.

Var det årets första dopp?

– Nej, jag hade badat helgen innan det borta i Bro. Rättarboda, det är en liten strand där. Man kan ta buss från Kungsängens station och sen gå därifrån.

Har du några planer i sommar?

– Fortsätta bada hoppas jag, om det inte blir för mycket pollen. Vad annars finns det att göra på sommaren? Man kan inte vara inne och bada är det enda som är skönt att göra. Vi hade tänkt åka någonstans men det lär ju inte bli av på grund av coronaviruset.

Nathalie fick öva på sin strandfotografering inför sommaren. Foto: Privat


Mitt i:s läsare skickar in sina badbilder

Har du också badat? Skicka in dina bilder och filmer från Mitt i-doppet till tipsa@mitti.se

Badställen

Ludwig Boges bästa badplatser:

Bonäsbadet. ”Det är nära och bra”.

Kalhällsbadet. ”Det ligger precis bredvid Kallhälls station och är bra. Det är bra för det har stora bryggor och är lite mer populärt, så det är lite mer folk där”.

Rättarboda i Upplands-Bro. ”Man tar bara en buss från Kungsängen till ett villaområde och går kanske tio minuter därifrån”.

Badplatserna är listade utan inbördes ordning.

Visa merVisa mindre

Bålstabo cyklade på skyddsobjekt

En 54-årig man boende i Bålsta döms till sammanlagt 39 200 kronor i böter för obehörigt tillträde till skyddsobjekt, ringa brott. Brottet ska ha begåtts vid vid Högstamalmvägen i Bålsta. Mannen har...onsdag 4/8 13:52

Åldring sparkade personal

En arbetsolycka alternativt allvarligt tillbud har skett på ett äldreboende i Håbo. Detta enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket från arbetsgivaren. Några medarbete skulle hjälpas åt att byta...onsdag 4/8 13:18