Stadsteatern etablerar sig på Kulturskolans nya scen i Husby. Foto: Stadsteatern/Grotmij Foto: Läsarbild Stadsteatern/Grotmij

Stadsteatern etablerar scen i Husby Centrum

Kulturskolan i Husby flyttar in till nya och större lokaler till höstterminen 2019. Nu är det klart att Kulturhuset Stadsteatern kommer att ta emot publik på samma scen. – Att få tillgång till professionell kultur på hemmaplan är en enorm tillgång, säger Emilia Bjuggren (S), kulturborgarråd.

  • Publicerad 12:16, 3 sep 2018

Som Mitt i tidigare rapporterat om ska Kulturskolan i Husby flytta till nya och stora lokaler till höstterminen 2019. Det blir en del av det nya centret intill medborgarkontoret, biblioteket och Berättarministeriet. Kulturskolans lokaler ska bli en ny plats för scenkonst, dans, musik och litteratur. 

Klart med Stadsteatern

Nu är det också klart att Kulturhuset Stadsteatern från och med 2020 kommer att kunna ta emot publik i samma nyrenoverade och anpassade lokaler. Det blir en del av Stadsteaterns turnerande verksamhet Kretsteatern. 

– Kretsteatern är ju Parkteatern vintertid, som är en satsning som vi gjort under vår mandatperiod. De har turnerande verksamhet och nyligen blev det klart att Kulturskolans nya scen i Husby blir en av de permanenta spelplatserna som kommer att besökas, säger Emilia Bjuggren (S), kulturborgarråd i Stockholms stad.

Emilia Bjuggren (S) kulturborgarråd i Stockholms stad.

Verksamheten i Husby beräknas nå en publik på cirka 3 600 besökare per år. Uppskattningsvis kommer cirka 60 föreställningar per år visas med ett särskilt fokus på den yngre publiken.

– Vi arbetar mycket för att synliggöra kultur och att barn och ungdomar och alla andra Järvabor får professionell kultur nära hemmen sänker trösklarna för att ta del av den. Stadsteaterns etablering blir en jättetillgång och en stolthet för Järvaborna, säger Emilia Bjuggren.