Staden ska bygga tillfällig ”ishall” på Zinken

Ishallen på Zinken behövde rivas akut förra året. Nu tänker staden bygga ett tillfälligt tak över en isrink i väntan på en bättre lösning.

  • Publicerad 11:59, 9 okt 2019

Det var i slutet av 2018 som ishallen på Zinkensdamms IP fick stänga av säkerhetsskäl. Men då det upptäcktes att hallen till och med riskerade att rasa ihop bestämde staden att den skulle rivas istället för att renoveras.

Zinkensdamms ishall är utdömd och ska rivas

Rivningen har slagit hårt mot flera idrottsföreningar, bland annat Hammarby Hockey, som förlorat istider. När 2020 års budget för Stockholm stad presenterades på onsdagen fanns en lösning för nästa år åtminstone.

– Över Zinkens isrink vill vi bygga ett provisoriskt tak under 2020, Det är en lösning för att få till mer istid efter att hallen revs, säger idrottsborgarrådet Jonas Naddebo (C).

Staden har känt till problemen med Zinken länge

I budgeten skriver staden att ”överbyggnaden” på Zinken bara skulle vara provisorisk och att man måste hitta en permanent lösning. Då vill man gärna ta hjälp av en privat aktör.

Exakt när en isrink med tillfälligt tak kan finnas på Zinkensdamm preciseras inte i budgeten. Men det kommer vara en rink med tak och inga väggar.