Simhallen i Sundbyberg. Foto: Ulrika Lind

Staden höjer priserna i simhallen

Det blir dyrare att bada på simhallen när staden behöver spara pengar. – Vi måste vända på alla stenar för att undvika paniknedskärningar senare, säger Johan Storåkers (L).

  • Publicerad 09:34, 1 dec 2020

Staden planerar att höja priserna för att komma in på simhallen nästa år.

För en vuxen ökar inträdet från 80 till 90 kronor. Ett årskort på badet blir 200 kronor dyrare för vuxna.

– Det är alltid smärtsamt att göra den här typen av reformer, säger Johan Storåkers (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Staden har ekonomiska utmaningar på kort och lång sikt, vilket gör att vi måste vända på alla stenar för att undvika paniknedskärningar senare.

Bör inte staden hålla ner priserna för att uppmuntra sundbybergarna att röra på sig?

– Det är en bra fråga som jag har stor respekt för. Men vi måste väga olika saker mot varandra och vi tycker att höjningarna går att försvara.

Kultur- och fritidsförvaltningen har sedan tidigare sparkrav på sig från kommunfullmäktige. Men även om priserna höjs för att få in mer pengar är det inte säkert att intäkterna blir så mycket större nästa år på grund av corona, skriver tjänstemännen i underlaget om att höja priserna.

Men även om antalet besökare i simhallen har minskat redan under 2020 är det inte därför priserna höjs nästa år, enligt Johan Storåkers.

– Nej, det har inte med det att göra direkt. Men corona och en lågkonjunktur har pressat ekonomin på ett övergripande plan och det här beslutet är en del av vårt gemensamma ansvar för hela stadens ekonomi.

Priserna för stadens simhall höjdes senast 2017. Taxorna ändrades då från 70 kronor till 80 kronor för vuxna.

Se faktarutan för nya priser.

Så höjs priserna

Vuxna:

Ett badbesök höjs från 80 till 90 kronor.

Ett årskort på badet ska kosta 2 400 kronor jämfört med dagens 2 200.

Ett årskort på gymmet höjs från 3 948 till 4 380 kronor.

Barn:

Ett badbesök höjs från 20 till 25 kronor.

Årskort höjs från 700 till 875 kronor.

Gruppen unga-barn förändras också från att gälla för 5–19 år till 5-17 år.

Pensionärer/studenter:

Ett badbesök höjs från 60 kronor till 70 kronor.

Årskort på badet höjs från 1 500 kronor 1 740.

Årskort gym (även ungdom ingår) höjs från 2 388 kronor till 2 750.

Källa: Sundbyberg stad

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

19-åringen kan ha begått andra brott på rymmen

Nyheter Polisen söker vittnen Åklagaren och polisen söker fortfarande vittnen till mordet i Rissne, men också dem som har uppgifter om ett annat rån i Sundbyberg som 19-åringen kan ha begått.onsdag 20/1 9:26

Nya återvinningen överklagad igen

Nyheter Stockholm riktar kritik mot Solna och Sumpan En ny återvinningscentral i Sundbyberg kan dröja ytterligare sedan bygglovet överklagats igen. Samtidigt riktar Socialdemokraterna i Stockholm kritik mot Solna och Sumpan för att en återvinning inte...tisdag 19/1 1:15

Bussar fortsätter ersätta tvärbanan

Nyheter Skulle börjat rulla i december Trots löfte om att tvärbanan skulle vara igång före jul fortsätter ersättningsbussar att trafikera sträckan mellan Alvik och Bromma flygplats. Enligt SL rör det sig om någon vecka kvar.måndag 18/1 11:34