Foto: Mikael Andersson / Grafik: Newsworthy

Stabil trend: Nedgången av antalet coronafall fortsätter

Antalet konstaterade fall av covid-19 i Upplands-Bro sjunker för femte veckan i rad.

  • Publicerad 17:17, 21 okt 2021

Den positiva utvecklingen i Upplands-Bro vad det gäller smittspridningen av covid-19 ser ut att bestå ännu en vecka. Under vecka 41 kunde elva fall av covid-19 konstateras i kommunen. Det här är en minskning med sju fall sedan vecka 40.

Foto: Newsworthy

Det här innebär att kommunen nu för femte veckan i rad rapporterar en nedåtgående trend av antalet coronafall. Sett till sin befolkning så hade Upplands-Bro under vecka 41 fyra nya fall per 10 000 invånare. Flest fall sett till sin befolkning återfanns i Nykvarn, Salem och Österåker, här hade kommunerna elva fall per 10 000 invånare.

Foto: Newsworthy

Så många är vaccinerade i Upplands-Bro

Fram till vecka 41 så har totalt 18 671 Upplands-Brobor fått sin första dos vaccin. Det här betyder att det rör sig om 73 procent av invånarna som är födda 2005 eller tidigare som är i gång med sin vaccinering.

Antalet vaccinerade i Upplands-Bro är lägre än övriga kommuner om man jämför hur långt man kommit med vaccinationen där.

Dessa siffror kommer från Nationella vaccinationsregistret och har sammanställts av Newsworthy.

Gäst försvann från dagverksamhet

Kommunen anmäler sig själva. Upplands-Bro anmäler sig själva till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, efter att en gäst försvann från en dagverksamhet tidigare i år.tisdag 30/11 10:20

Bro ska fyllas med offentlig konst

Stor konstfestival nästa år. Nästa år deltar Upplands-Bro, Nacka och Stockholms stad i konstfestivalen Wall Street Stockholm. Tanken är att 222 konstverk ska fylla gator och torg i de tre kommunerna.måndag 29/11 15:28