Spring runt i hela Friends Arena

På lördag genomförs Nordens största hinderbanelopp inomhus i Friends Arena. Deltagare i alla åldrar kan delta i olika klasser i en bana som tar löparen runt hela arenan.

  • Publicerad 11:02, 16 feb 2017

På lördag kommer Friends Arena att fyllas med löparentusiaster och barnfamiljer. Hinderbaneloppet är öppet för alla, både för vana löpare och de som bara vill ha en rolig utmaning. Till och med för de som inte alls vill springa utan bara titta på när andra kämpar, publiken alltså. Inträdet är gratis och arrangören utlovar underhållning med bland annat dj Eye N’ I.

– Inga delar kräver att man ska kunna lyfta sin egen kroppsvikt eller liknande. Arena Run är snarare ett kul lopp med hinder. Vi har velat skapa en utmanande men ändå helt löpbar bana som utnyttjar hela den unika miljön som arenan bjuder på, säger Michaela Fröstad Askergren som tagit fram designen och är en av arrangörerna av Arena Run i ett pressmeddelande.

För de minsta deltagarna finns två klasser. Ett mini-run där barn från 4 år får springa själva. Sedan en ny gren där en förälder springa tillsammans med sitt barn genom en bana på 1,5 km.

De äldre tävlingsdeltagarna springer 5 km med 23 hinder runt nästan hela Friends Arena. Hinderbanan sträcker sig över sex våningar i trappor, barplan, garage, arenakorridorer, läktare och innerplan. Den är designad för att alla deltagare ska kunna ta sig igenom.

Föranmälan är stängd men alla kan anmäla sig på plats från och med imorgon. Förra året befann sig över 10 000 människor inne i arenan under tävlingsdagen.