”Sankta Lucia, skänk mig en tia” brukar barnen sjunga.

Nu på söndag är det i stället ”Sankta Lucia – spring en tia” som gäller då du har chansen att springa ditt eget Lucialopp tillsammans med andra över hela landet.

Men du måste inte springa en hel tia. Utöver 10 kilometer finns även distanserna 5 kilometer och 2,5 kilometer (för barn och för alla som vill promenera).

Det är gemensam livesänd start, personlig nummerlapp, officiellt resultat, digital medalj, priser till vinnare och utlottning. Anmälningsavgiften är 50 kronor och allt överskott går till Barncancerfonden.

Helt coronasäkert

För att få lite extra Luciastämning uppmanar Nicholas Roman alla deltagare att springa utklädda och gärna dela sina bilder. Extra priser till de bästa bidragen utlovas.

Lucia Race 2020 är 100 procent digitalt och därmed helt coronasäkert. För miljöns skull väljer arrangören även att inte skicka fysiska medaljer, tröjor eller liknande över land och rike.

Här kan du anmäla dig till loppet. Därefter får du race-PM med info om allt inför loppet, och du kan ladda ner och skriva ut din personliga nummerlapp.

Gå gärna också med i Facebook-eventet för att vara en del av gänget och ta del av andras lopp, hälsar Nicholas Roman.