Spring ditt eget digitala Lucialopp

Sollentunabon Nicholas Roman har ett imponerande cv när det gäller att komma på och arrangera nya motionslopp. Nu har han dragit igång ett digitalt lopp på Luciamorgonen. Så passa på att jogga bort lussebullen – och samtidigt stötta Barncancerfonden – på söndag.

  • Publicerad 12:10, 2 dec 2020

”Sankta Lucia, skänk mig en tia” brukar barnen sjunga.

Nu på söndag är det i stället ”Sankta Lucia – spring en tia” som gäller då du har chansen att springa ditt eget Lucialopp tillsammans med andra över hela landet.

Men du måste inte springa en hel tia. Utöver 10 kilometer finns även distanserna 5 kilometer och 2,5 kilometer (för barn och för alla som vill promenera).

Det är gemensam livesänd start, personlig nummerlapp, officiellt resultat, digital medalj, priser till vinnare och utlottning. Anmälningsavgiften är 50 kronor och allt överskott går till Barncancerfonden.

Helt coronasäkert

För att få lite extra Luciastämning uppmanar Nicholas Roman alla deltagare att springa utklädda och gärna dela sina bilder. Extra priser till de bästa bidragen utlovas.

Lucia Race 2020 är 100 procent digitalt och därmed helt coronasäkert. För miljöns skull väljer arrangören även att inte skicka fysiska medaljer, tröjor eller liknande över land och rike.

Här kan du anmäla dig till loppet. Därefter får du race-PM med info om allt inför loppet, och du kan ladda ner och skriva ut din personliga nummerlapp.

Gå gärna också med i Facebook-eventet för att vara en del av gänget och ta del av andras lopp, hälsar Nicholas Roman.

Lucia Race den 13 december

Klockan 09.00 startar livesändningen på Facebook.

Klockan 09.15 går den gemensamma starten, du startar där du är. (Du kan starta tidigare eller senare under dagen också om du hellre vill det).

Efter målgång kan du följa Facebookgruppen för inspirerande bilder och filmer från andras lopp.

Klockan 18.00 är deadline för att rapportera in tid.

Klockan 18.30 presenteras resultaten och ett after Race PM skickas ut med resultat, vinnare, priser, digitala medaljer med mera.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Delvis fjärrundervisning på gymnasiet i nästa vecka

Nyheter Beslutet togs efter dialog med regionens smittskydd I torsdags meddelade regeringen att gymnasierna ska bedriva en kombination av fjärr- och närundervisning. Från och med i morgon, den 25 januari, är det därför delvis fjärrundervisning som gäller på...söndag 24/1 13:38

Halkolyckorna ökar – 30 procent fler benbrott

Nyheter Det här ska du tänka på innan du ger dig ut Olyckor kopplade till halka ökade under förra veckan. Det här kan du tänka på innan du ger dig ut på isiga och snöiga gator.söndag 24/1 6:15

"En prioriterad fråga"

Nyheter Thunes (M) lovar att Alliansen är fortsatt positiva Anledningen till att kommunen drog i bromsen när det gäller Norrvikens sjösportcenter under hösten i fjol var att de anbud som hade kommit in översteg budgetramen, förklarar kommunstyrelsens...lördag 23/1 9:20