Nu har 88 procent av befolkningen som är över 70 år i Upplands-Bro fått minst en vaccindos. Foto: Pixabay

Spridningen av covid fortsätter minska i Upplands-Bro

Antalet konstaterade fall av covid-19 i Upplands-Bro fortsätter att sjunka. Enligt siffror som publicerades på torsdagseftermiddagen så har 87 nya bekräftade fall konstaterats i kommunen den senaste veckan. Det här är en nedgång med 11 fall sedan förra veckans rapport.

  • Publicerad 17:13, 6 maj 2021

Varje torsdag redovisar Folkhälsomyndigheten hur coronaläget ser ut lokalt runt om i Sveriges kommuner. Denna data analyseras av nyhetssajten Newsworthy.

Under den senaste veckan så har antalet bekräftade fall av covid-19 fortsatt att minska i Upplands-Bro. Vecka 17 har det i kommunen rapporterats 87 nya bekräftade fall av covid-19. Det här är en nedgång med 11 fall sedan vecka 16.

Om vi tittar på befolkningen så motsvarar den senaste veckans utveckling att man i Upplands-Bro haft 290 nya fall per 100 000 invånare. Om vi jämför detta med övriga landet så är det en ganska genomsnittlig nivå.

Till och med vecka 17 så har enligt Nationella vaccinationsregistret 28 procent av Upplands-Broborna fått en första vaccindos mot covid-19. Det här motsvarar att 6 346 personer av den vuxna befolkningen. Det här är en lägre andel än de flesta andra kommuner om vi blickar ut över landet.

Så många av Upplands-Bros 70+ har fått sprutan

Nu har 88 procent av befolkningen som är över 70 år i Upplands-Bro fått minst en vaccindos.

I länet som helhet så har man fram till och med vecka 17 fördelat 504 153 doser av vaccin mot covid-19. Det här motsvarar 27 procent av den vuxna befolkningen.

Då är alla Stockholmare vaccinerade – om dagens tempo fortsätter

I nuläget så är Regeringens mål att alla som är över 18 år ska ha erbjudits minst en dos vaccin senast den 5 september. Det här målet har flyttats fram två gånger med anledning av leveransproblem.

Med dagens vaccinationstempo, baserat på hur många som blivit vaccinerade de senaste två veckorna, så kommer enligt Newsworthy 99 procent av alla vuxna i Stockholms län ha hunnit få minst en vaccindos i början av september månad i höst.

Camping är tillbaka i kommunal regi

Upplands-Bro driver campingplats. Sommaren 2021 har Björknäs camping på Ådöhalvön nypremiär, denna gång i kommunens regi.tisdag 15/6 12:09

Striden om gräddhyllan i Kungsängen

Bygget av Svartviks Strand kommer allt närmare. Planerna för ett nytt bostadsområde vid Svartviken i Kungsängen har varit en långdragen process av överklaganden i olika instanser. Mark- och miljööverdomstolen river nu upp tidigare instans beslut...måndag 14/6 14:32