Foto: Lovisa Haeger

Sprider kärlek i pandemin

”Allt blir bra” – ett enkelt budskap i en tuff tid. Peter Welch som arbetar för Håbohus vill sprida optimism bland Håboborna med sina speciella skyltar.

  • Publicerad 10:18, 22 feb 2021

Allt är ju inte så eländigt som man kan tro.

– Optimism behövs nu mer än någonsin, säger Peter Welch, trädgårdsmästare på Håbohus, när Mitti träffar honom.

Pandemin gör att vi är fler som behöver piggas upp, på olika sätt.

Men allt började långt tidigare, med en skylt vid äldreboendet Pomona för fyra år sedan – och nu finns skyltarna på flera olika ställen i Bålsta. Och inför Alla hjärtans dag spreds lite extra kärlek.

– Jo, man kan hitta hjärtan på lite olika ställen. Inne på Mansängen finns en portal till torget, det blir som en kärlekstunnel nu med hjärtat över, säger Peter och tillägger:

– Allting har känts så trist nu, då kan man göra en sån här enkel grej. Pandemin kommer ta slut någon gång, och då blir ju allting bra. Hjärtana sitter som en bonus nu under den här perioden.

Byter plats

Kommande år under Alla hjärtans dag så kommer skyltarna byta ställe, så att alla får ta del av kärleken. Nu fick bland annat Sofielundsvägen och Mansängen kärlek. Men annars kommer hans vanliga skyltar med olika positiva budskap fortsätta poppa upp.

Vill sprida optimism

Peter Welch berättar att han inte är en vardagsfilosof, men han är positivt lagd, och det vill han gärna sprida till Håboborna. Han tror att skyltarna med de små budskapen är en väg att gå och planerar att hitta nya budskap och ställen till fler skyltar.

– Allt är ju inte så eländigt som man kan tro. Vi möts sällan av positiva nyheter nuförtiden, då kan man behöva en liten spark av energi från skyltarna. En enkel grej som gör livet lite roligare, säger han.

Första skylten

Peter Welch arbetar som trädgårdsmästare på Håbohus. För fyra år sedan satte han upp sin första speciella skylt. Skylten hade texten ”Varning för pigga pensionärer” och var uppsatt utanför äldreboendet Pomona i Bålsta.

Skylten blev uppskattad och efter det har han fortsatt att sätta upp skyltar, inte sällan med uppiggande eller kärleksfulla budskap.

Helgens blåljus: Osämja på gymmet ledde till bråk utanför

Två unga män blev osams om redskapen på ett gym i Bålsta. Tjafsandet på gymmet ledde till ett senare slagsmål utanför. Den ene har nu anmält den andre för misshandel.måndag 1/3 12:31

8000 luncher har hämtats ut av hungriga gymnasieelever

Så går matsatsningen i Upplands-Bro. Kommunens satsning på restaurangnäringen och sina distansstuderande gymnasieelever har pågått sedan 18 januari. Mitt i har begärt ut siffror som visar hur lunchsatsningen fortskrider.måndag 1/3 12:24