Sydväst om Tyresö centrum, mellan Bollmoravägen och Granitvägen, kommer drygt 400 bostäder att byggas av tre olika aktörer. Det som ska bli kvarteret Almandinen byggstartades i maj.

Fastighetsutvecklaren SPG samarbetar med byggherren NCC.

Sprängsten utanför arbetsområdet

En man som bor granne med bygget och vill vara anonym har kontaktat Mitt i och och berättat att sprängsten från bygget nådde balkong och fönster i somras.

Enligt byggherren orsakade det kraftiga skyfallet den 29 juli ett antal stenar, varav en stor och några mindre föll från arbetsplatsen på Granitvägen. Stenarna föll mot TYBO:s fastighet på Granitvägen.

https://www.mitti.se/nyheter/byggstart-for-kvarteret-almandinen/repuen!OX3DS8zVxMcdGdkAL4kFAQ/

"Ingen person kom till skada, men vi ser allvarligt på det inträffade och har vidtagit flera åtgärder för att säkerställa att det inte ska ske igen", skriver Linda Carlsson, projektledare SPG, i ett mejl till Mitt i.

Tar hänsyn till grannarna

Amelie Winberg på NCC skriver i ett mejl till Mitt i att de har kontinuerlig dialog med de som bor i området.

"Med hänsyn till kringboende har vi valt att vidta åtgärder, vi har exempelvis anpassat sprängningsarbetet genom att minska på laddningen vid varje sprängning" skriver Amelie Winberg.

Mannen som bor granne med bygget skriver i sitt mejl att även om sprängningarna nyligen har upphört så upphör oväsendet från maskinerna först sent på kvällarna.

"Jag har full förståelse för att Tyresö växer, men jag tycker att det borde visas större hänsyn till närboende. Det blir säkert bra när det är klart", skriver han.