Sportsvepet: Zlatan dök upp i mörkret, så reser Klüft och bikinibantning mitt i vintern

Bikinibantning mitt i vintern, så förvandlas skidbacken till Mount Everest och 70-åring berättar hur han fick nattliga besök – av Zlatan! Här är veckans höjdpunkter i Stockholmssporten.

  • Publicerad 19:00, 24 nov 2016

Friidrottslegendaren Carolina Klüft har bytt spjut mot penna och debuterat som författare. När den miljömedvetna Haningebon ska på möten för att berätta om boken tar hon bussen eller pendeln.

Kändisarnas nya favoritsport
Måns Zelmerlöw, Jonas Björkman och Olof Mellberg. Många kändisar har hittat till padeltennis. Stockholms största hall för den nya racketsporten finns i Älvsjö.

Bikinitävling mitt i vintern
Efter månader av hård träning sträng diet är Tina Jansson från Järfälla redo för en minut på scenen när hon gör tävlingsdebut i bikini fitness i Luciapokalen på Fitnessfestivalen på Stockholmsmässan i helgen.

Bajen känner sorg för Göteborg
Redan i oktober berättade Hammarbys back David Boo Wiklander för Mitt i hur han längtade efter sin familj på västkusten. Nu lämnar han klubben och får alla Bajensupportrar att känna sorg för Göteborg.

Världens högsta berg – närmare än du tror
Det är få som pallar med att bestiga världens högsta berg Mount Everest. Men man kan åtminstone få ett hum om hur det är genom att bege sig till Flottsbrobacken och tävla i ”Everest Challenge”.

18-åring går sitt livs match
Många Stockholmare fajtas på galan ”Rumble Of The Kings” på Hovet på fredag. En av dem är 18-årige Kevin Mickelson från Sundbyberg som går sitt livs hittills största match.

Zlatans nattliga besök
Att Sveriges genom tiderna bästa fotbollsspelare, Zlatan Ibrahimovic, ska stå staty utanför Friends Arena fick AIK-fansen att koka av ilska. Men AIK:s klubbledning delar inte de upprörda känslorna. Fortsätt gärna att debattera på Mitt i Sportens Facebooksida. Konstnären Peter Linde, 70, med ateljé i Saltsjöbaden står bakom skulpturen. Han berättar hur Zlatan dök i hans ateljé efter skymning för att undvika att bli upptäckt.

Första Stockholmsderbyt i bandy sedan 1960-talet
I nästa vecka ser vi fram emot det första Stockholmsderbyt i bandy sedan 1960-talet. Den 2 december Hammarby tar emot Tellus på Zinkensdamms IP.

Följ, tagga och tipsa oss
Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebook, se videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter. Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten
Tipsa oss på sporten@mitti.se