AIK-fansen kan få fira guld redan i hemmamatchen mot Malmö den 29 oktober. (Arkivbild). Foto: Mostphotos

Sportsvepet: Så kan AIK säkra guldet i förtid

Den 29 oktober kan AIK vara svenska mästare, inget OS i Stockholm, bröderna Ymer tog tennis till Rinkeby, rally med elrullstolar.

  • Publicerad 12:00, 13 okt 2018

1. AIK kan snart ha säkrat SM-guldet

Guldtåget har redan lämnat perrongen och i förarhytten sitter AIK. Det återstår fem omgångar av Allsvenskan men redan om två omgångar kan Solnaklubben vinna sitt tolfte SM-guld och hämta hem Lennart Johanssons pokal.


2. Planerna för OS i Stockholm lagda på is

Den nya blågröna majoriteten i stadshuset stänger dörren för vinter-OS i Stockholm 2026.


3. Stormrik affärsman kan lyfta Newroz FC

Stormrike affärsmannen Kawa Junad i dialog med Newroz FC. Bredängsklubben har klättrat från divison 7 till division 2 i raketfart. ”Inom fyra år ska vi spela i Superettan”, slår sportchefen Mattias Unal fast.


4. Bröderna Ymer tog tennis till Rinkeby

På söndag startar Stockholm Open, för 50:e gången. De två största hemmahoppen, bröderna Elias och Mikael Ymer, laddade för turneringen genom att åka till Kvarnbyskolan i Rinkeby och sprida tennisens evangelium.


5. Kenny Pavey och Vasalund till ettan

Vasalunds IF har varit serieledare hela säsongen. Med två matcher kvar står det nu klart för att laget återigen spelar i division 1.
– Det här är fantastiskt, säger veteranspelaren Kenny Pavey.


6. Rally där de tävlande kör elrullstolar

Lidaloppet arrangeras för sjätte året i rad. En nyhet är Lidarallyt där deltagarna kör elrullstolar. Har man inga egna rullstolar går det att låna på plats.


7. Villa för lilla Tellus i bandypremiären

Redan bandypremiär? Ja, faktiskt. I nästa vecka tjuvstartar Elitserien då lilla IK Tellus ställs på tuffast tänkbara prov direkt – Villa Lidköping på bortais.


8. Johan Wiland borta resten av säsongen

Aj aj aj Hammarby. Lagets målvakt Johan Wiland har tvingats till en akut operation i ena axeln och blir borta resten av säsongen.


9. Konstsnöspåret kan försenas – av kyla

Nu ska konstsnöspåret i Ågesta äntligen byggas. Men det är inte klart förrän till slutet av kommande vintersäsong – och blir det en kall och snörik vinter så försenas projektet …


10. Han rattade den knallgula Chevan till seger

Det blev en succépremiär för racingföraren Jonas Fors. 25-åringen vann sin klass i tävlingen Shore Lunch 200 som kördes på en ovalbana i Indianapolis i USA.


11. Ung golfare fanbärare vid OS-invigningen

Ludvig Eriksson från Stockholms Golfklubb i Danderyd bar svenska flaggan vid invigningen av ungdoms-OS i Buenos Aires, Argentina.
– En stor ära, säger han.


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten