Sportsvepet: Napoleon vill vinna nytt Lidingölopp

Under lördagen går Lidingöloppet av stapeln och för fjolårsvinnaren Napoleon Solomon har störts av en skada. Detta går att läsa om nedan. Men Sportsvepet med veckans sportiga höjdpunkter bjuder även turerna efter superderbyt mellan AIK och Hammarby – blev det ett rekord eller inte och varför får Gnaget så få straffar emot sig? Dessutom VM-guld, seriesegrar och en gympamanifestation. Det här är veckans sportsvep, håll till godo.

  • Publicerad 08:25, 29 sep 2018

Statistiken som göder grönvita konspirationsteorier

AIK betraktas som ”Fotbollförbundets gullegrisar” av antagonisternas supportrar. Hur det är med det låter vi vara osagt. Men den allsvenska straffstatistiken för 2015–2018 visar hur som helst att Solnalaget väldigt sällan får straff emot sig.


Gympa på Sergels torg – för rörelseglädje och mot kroppshets

Samhällets ideal skapar utbredd kropps- och träningshets, framför allt bland unga kvinnor. Det visar en SIFO-undersökning som Friskis&Svettis Stockholm har beställt. Nu tar Friskis ställning för #nollkroppshets med träningspass och mani-fest!-ation på Sergels torg – 39 år sedan gympa-demonstrationen i city 1979.


Rekord eller inte rekord – det är frågan

49 034 åskådare såg derbyt mellan AIK och Hammarby på Friends Arena. Det kan ha varit publikrekord för allsvensk fotboll i Stockholm genom tiderna. Inte ens Svenska Fotbollförbundet vet. Mitt i-Sporten försöker gå till botten med spörsmålet.


Idrottslärare slopade tävlandet på skolans OS

I stället för tävlingar i 60 meter och längdhopp fick eleverna jobba tillsammans i olika övningar. ”Det här är den nya OS-traditionen.”


Napoleon Solomon hoppas på ny triumf

I fjol vann Napoleon Solomon Lidingöloppet i suverän stil. Men han är lite oroad inför lördagens start.

– Min träning har störts av en fotskada.


Segeltorps damer har redan tagit ut segern

Segeltorps IF är klart för division 2.

– Det här har jag längtat efter i många år, säger lagkaptenen Sanna Nygårds.


Nu kan Jernfast titulera sig som världsmästare

Tidigare under säsongen vann Morgan Jernfast Europamästerskapen i Formel 4 båtracing. Efter flera helgers VM-deltävlingar i Italien, England och Frankrike står det nu klart att Åkersbergakillen också kan titulera sig som världsmästare.


IFK Stocksund vann Stockholm Cup

IFK Stocksund vann Stocholm Cup i sitt första framträdande. I finalen besegrades Vendelsö med hela 7-4 och stor matchjälte blev Fabian Boström.


Klara, färdiga, gåfotboll

IFK Viksjö mötte Enskede IK i den första gåfotbollsmatchen i Sveriges historia. Häng med i Viksjös spelarbuss på väg till matchen.


Sollentuna redo inför volleybollspremiären

Till helgen drar Elitserien i volleyboll igång med ett helt nytt upplägg för seriespelet. Sollentuna VK är redo för seriestarten och har ett lag med på både herr- och damsidan.


Här stormar AIK-supportrarna planen

Sju AIK-supportrar döms för våldsamt upplopp i samband med derbyt mot Djurgården i augusti i fjol.