Sportsvepet: Målfirandet blev en global snackis

Frisparken var fenomenal, men det var Kennedys målfirande då han fångade en inkastad öl och drack en slurk som uppmärksammades över hela världen. IOK:s styrelse ser Stockholm som en kandidat till vinter OS 2026. Här är Sportsvepet med veckans sportiga höjdpunkter.

  • Publicerad 10:21, 6 okt 2018

1. Kennedys målfirande spreds ända till Indien och Brasilien

Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu satte en frispark i krysset från 29 meter mot IFK Göteborg. När han sprang för att fira kom en öl flygande från läktaren. Kennedy fångade ölen i farten och drack några klunkar. Målet och det udda firandet spreds över hela världen senare på kvällen. Supportern som kastade ölen berättade att den flög in mot planen av misstag.


2. Stockholm kvar i racet om vinter-OS 2026

IOK:s styrelse rekommenderar sina medlemmar att utse Stockholm till en av tre kandidater för vinter-OS och Paralympics 2026. Det formella beslutet tas på tisdag. Karin Wanngård (S) är positiv, men än så länge saknas det ett brett politiskt stöd i Stadshuset för att Stockholm ska arrangera spelen.


3. Somliga har tur

I det 54:e Lidingöloppet korsade den miljonte löparen mållinjen. ”Jag brukar aldrig ha tur,”, säger en förvånad Terese Artvin, 37, från Enskede.


4. Gymnastiken gjorde modellkarriären möjlig

Från elitgymnast till fotomodell. Att få göra en kampanj för Dolce&Gabbana var som att ta ett SM-guld, förklarar Östermalmskillen Hampus Söderström.


5. Galet, galnare, galnast …

”Det känns som om man har sågat av fötterna och bara springer på benpiporna”, säger 56-årige Sten Orsvärn från Skarpnäcks gård som nyligen slog svenskt rekord i 48-timmarslöpning.

En annan envis löpare är Mikael Melto från Sollentuna. Han sprang 34 mil i ett tufft bergslopp i Italien – och kom i mål efter 141 timmar!


6. Flicklaget som går mot strömmen

Många breddlag tvingas lägga ner på grund av spelarbrist kring 13-årsåldern. Värtans IK:s F03-lag startades då tjejerna var 13 – och går nu mot strömmen genom att växa i stället för att tappa.


7. Matilda besegrade rädslan – och alla konkurrenter

Första tanken var att tacka nej direkt till klättertävlingen i Bilbao, 16 meter upp för en vägg över en flod helt utan säkring.
Men klätterstjärnan Matilda Söderström från Kungsholmen åkte dit och besegrade rädslan – och alla konkurrenter!


8. AIK:s mittfältsstjärna om landslaget och guldjakten

I veckan blev Kristoffer Olsson uttagen i det svenska landslaget. Mitt i Sporten tog ett snack med AIK-spelaren om hans tankar runt blågult och om klubbens chanser till ett tolfte SM-guld.


9. BP:s manager om supertalangen: ”Våldsamt snabb!”

BP:s Jack Lahne gjorde mål direkt när han fick chansen från start. På söndag är det Hammarby som får se upp med den 16-årige talangen från Höglandet.


10. Kvinnan som kan tala med hästar

Petras yrke: Att massera hästar. ”De behöver massage precis som elitidrottare för att undvika skador”, säger hon.


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten