15 000 löpare springer Stockholms halvmara. (Arkivbild). Foto: Mostphotos

Sportsvepet: Löparna tar över Stockholm

Halvmaran fyller stans gator idag, snart dags för rekordderby på Friends, han kan vinna 80 miljoner kronor i boxningsringen, Frank Andersson är död.

  • Publicerad 08:00, 15 sep 2018

1. Halvmaran blir coolare

Uppemot 15 000 löpare väntas stå på startlinjen när årets halvmara i stan avgörs idag lördag den 15 september.


2. Superderbyt kan slå rekord

Den 23 september stundar århundradets Stockholmsderby och det lutar åt att bli ett nytt publikrekord för Stockholmsfotbollen. Serieledande AIK tar emot tabelltvåan Hammarby på Friends Arena.


3. 40 år sedan ”Superswede” dog

På tisdagen var det exakt 40 år sedan racingstjärnan Ronnie Peterson dog i sviterna av kraschen på Monzabanan. Med anledning av detta visade Svt filmen ”Superswede”.
– Jag och barnen ska sätta oss i soffan och titta, säger Nina Kennedy som är Ronnie Petersons dotter.


4. Stockholmare siktar på VM-titel

Anthony Yigit är Europamästare i proffsboxning. Nu kan han bli nummer nio i den lilla skaran av svenskar som tagit VM-titlar.


5. AIK börjar mot Karlskoga

Premiären för AIK hockey närmar sig med stormsteg. Gnaget tar emot Karlskoga på Hovet i den första omgången av Hockeyallsvenskan.


6. Frank Andersson blev 62 år

Brottarlegendaren Frank Andersson har avlidit på grund av komplikationer efter en hjärtoperation.
– Det är tragiskt. Frank var en stor förebild, säger dubble världsmästaren Ara Abrahamian.


7. ”Benke” har kvar lödet i dojan

Det var cirka 20 år sedan sist. Men förra helgen blev Bengt ”Benke” Barck, 65 år, historisk som äldste målskytten någonsin för Reymersholms IK.


8. Bajenpartiet i spänd förväntan

Förra valet var Bajenpartiet, med ”inför kylskåp på systembolaget” som hjärtefråga” största lag- eller idrottsparti med 124 röster. Hur det gick i söndags är ännu oklart men partiets Jörgen Hjort är övertygad om en grönvit valframgång.


9. Damfotbollen föddes i Aspudden

För 100 år sedan spelades den första riktiga damfotbollsmatchen i Sverige, och det skedde på Aspuddens IP. Nu väntar jubileumsfirande den 22 september.


10. ”Seb” Larsson är tio i topp

AIK:s Sebastian Larsson har slagit sig in på tio i topp-listan över flest landslagsmatcher. Han tog emot fotbollsförbundets pris på Friends Arena före avspark av Sveriges första match i Nations League mot Turkiet.


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten