Tomtar är en vanlig syn i dessa dagar. Nu invaderar de bandyisen. Foto: Mostphotos

Sportsvepet: Bandytomtar vill knocka Bajen

Tellus vill chocka och knocka Hammarby i bandyderbyt, lyckovecka för Samuel Aziz, och hockeylegendaren Lasse Björn fyllde 85 år. Här är veckans höjdpunkter i sportvärlden i Stockholms län.

  • Publicerad 11:40, 22 dec 2016

Tellus tomtar kan chocka Bajen på annandagen. Det blev oavgjort i det första bandyderbyt på Zinken. Till returen funderar Tellus många skäggiga spelare på att vitfärga ansiktsbehåringen.

Mirakelveckan
Under en vecka i november inträffade två saker som förändrade Samuel Aziz liv. 25-åringen blev pappa och allsvensk fotbollsspelare.

Språkskola för basketspelare nobbades av SFI
Tensta basket skulle tillsammans med SFI lära nyanlända spelare svenska. Men trots att klubben ordnade såväl elever som lärare och lokal fick de ingen stöttning av SFI och tvingades till slut lägga ner satsningen.

Hammarbys julklappar till hemlösa
Hammarby hockey bjöd in några bajare som lever eller har levt på gatan för en överraskningsfika. Förutom pepparkakor och kaffe fick de en inbjudan till Bajenkvällen i januari.

12-åring överlägsen i SM i konståkning
SM-veckan i konståkning blev framgångsrik för flera 08:or. Allra bäst lyckades 12-åriga Selma Ihr som utklassade motståndet i ungdoms-SM.

Gym räddades
Politikerna körde över tjänstemännen och det populära Friskis & Svettis-gymmet i Huddinge får leva vidare. De närmare 4 000 medlemmarna kan pusta ut.

Hockeylegend fyllde 85
Hockeylegendaren och Djurgårdsikonen Lasse Björn har passat på att fylla 85 år. Backbjässens tröja med nummer 12 är helig i Djurgården och får inte bäras av någon annan spelare.

Sportsvepet tar jullov
Sportsvepet tar ledigt över jul och nyår men är tillbaka igen efter trettonhelgen.

Följ, gilla och tagga oss
Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten