Hammarbyfansen får vänta med att gå till Zinkensdamm. Foto: Pekka Pääkkö

Sportsvepet: Bandypremiären läggs på is

Hammarbys bandypremiär får skjutas upp, två AIK-tvillingar gick bort med en månads mellanrum och stora förändringar i Sanktan. Här är Sportsvepet med veckans sportiga höjdpunkter.

  • Publicerad 07:00, 20 okt 2018

OS-guld för beachvolleykillar

Jonatan Hellvig trodde på guld i beachvolley i ungdoms-OS i Buenos Aires. Den 17-åriga Lidingökillen fick rätt. I par med Umeås David Åhman vann han finalen mot ett holländskt lag.


Efter Silverstone – nu väntar Daytona

Anrika racingbanan Silverstone blev i helgen en gyllene arena för Linus Lundqvist. Han säkrade slutsegern i brittiska Formel 3-mästerskapet och får nu chansen att köra klassiska Daytona.


Gnaget jagar Bajen i publikligan

Sedan Hammarby kom tillbaka till Allsvenskan 2015 har man varit ohotad etta i publikligan varje år. Men efter superderbyt mellan AIK och Hammarby, med över 49 000 åskådare på Friends Arena, har AIK häng i år.


OS eller inte OS, det är frågan …

Det nya blågröna styret i Stockholms stadshus hann knappt tillträda innan de stängde dörren för OS i Stockholm 2026. Men SOK ger sig inte och nu öppnar majoriteten faktiskt OS-dörren igen, åtminstone på glänt.


Bandypremiären läggs på is

Den 26 oktober skulle Hammarby ha tagit emot Villa-Lidköping i elitseriepremiären på Zinkensdamms IP, men i dag kom beskedet att matchen skjuts upp. På grund av den varma hösten går det inte att få till is på Zinken.


Vem blir årets tipsmästare?

Idag inleds årets tips-SM. Under sex veckor gäller det att skrapa ihop så många rätt som möjligt på Stryktipset. Göddtipset från Bandhagen vann lagtävlingen i fjol – med en centimeter!


Hemvändare ska hjälpa Gnaget i framtiden

Han vann SM-guld med AIK 2LAX9. Nu är Martin Mutumba tillbaka i klubben – som scout.


Stora förändringar i Sanktan

Stockholms Fotbollförbund, STFF, inför nya spelformer i Sankt Eriks-cupen nästa år. Bland annat blir det tre perioder i stället för två halvlekar och spel 11 mot 11 påbörjas först det år spelarna fyller 15 år.


Två AIK-bröder har gått bort

Björn och Bengt Anlert som spelade fotboll i AIK på 50- och 60-talet har avlidit. Båda två gick bort i cancer med en månads mellanrum efter en längre tids sjukdom. De blev 84 år gamla.


Goitom hjälper unga spelare med funktionshinder

AIK:s Henok Goitom blev utsedd till månadens spelare i september. Vinstpengarna på 10 000 kronor skänker han till AIK United.


Detta kan bli årets drömmål

Kristoffer Khazeni från IFK Stocksund gjorde mål från halva plan. Nu kan han prisas för snyggaste målet i hela division 2. Se målet i artikeln.


Stor damtennisturnering i DJursholm

På söndag startar årets upplaga av Djursholms Ladies, en satsning på framtidens tennisstjärnor.


OS-guld till badmintontjej

Badmintontalangen Ashwathi Pillai från Täby lämnar OS med en medalj av ädlaste slag.


Gymnastiktjejer siktar mot EM-guld

Julia Pettersson och Minora Bristedt från Täby åker till Portugal för att ta nytt EM-guld i truppgymnastik.


Följ, gilla och tagga oss

Följ gärna @mittisporten i sociala medier: Debattera på Facebookse videor på Instagram och läs de senaste nyheterna på Twitter Dela din lokala sport genom att tagga #mittisporten