Hackstabacken. Med lite tur håller vädret i sig så man kan roa sig i snön under lovet. Foto: Mikael Andersson

Sportlovstips i Österåker och Vaxholm 2021

Ledig, hemma och inget att göra? Både Vaxholm och Österåker bjuder på flera coronasäkrade aktiviteter för dig som är ung och sysslolös under sportlovet. Mitt i tipsar!

  • Publicerad 08:15, 19 feb 2021

Österåker:

Bergagården håller öppet för alla från årskurs 7 till 18 år under hela sportlovsveckan. Bland aktiviteterna som utlovas: sport och lek i Sporthallen, utomhusskoj med grillning i Hackstabacken samt Berga tivoli på Bergagården. Även övriga lokala fritidsgårdar har öppet under sportlovet, men mer begränsat.

Österåkers bibliotek anordnar två digitala aktiviteter: Skapa spel i Roblox med föreningen Hemkodat för dig som fyllt 10 och Lär dig göra magiska drycker med Lajvverkstan för dig som är cirka 9-12 år.

Bägge aktiviteterna sker via Zoom och kräver föranmälan och antalet platser är begränsat.

Vaxholm:

Även i Vaxholm kommer man kunna skapa sitt eget datorspel med föreningen Hemkodat. Du deltar hemifrån och behöver en dator och internetuppkoppling. När? 2 mars för dig som går i högstadiet och 3 mars för dig som går i mellanstadiet. Precis som i Österåker krävs föranmälan och antalet platser är begränsat.
 
För den som går i högstadiet och gymnasiet och är sugen på att röra sig anordnar personal från fritidsgården träning i utegymmet på Eriksö på torsdag 4 mars. Kommunen bjuder alla deltagare på frukt och smoothie.

Onsdag-fredag håller fritidsgården Storstugan öppet med olika aktiviteter för elever på Kronängsskolan. Sällskapsspel, tv-spel och mini-innebandy utlovas.

Mer om aktiviteterna hittar ni på respektive kommuns webbsajter och sociala medier.