Aj aj aj. Det behöver inte göra ont att åka pulka. Se till att ha hjälm på huvudet innan du kastar dig utför backen. Foto: Mostphotos

Sportlov på hemmaplan – här kommer några tips

Sportlovet är här för Sigtunas ungdomar, men vad kan man göra förutom att hålla sig hemma? Vi listar några roliga aktiviteter.

  • Publicerad 16:37, 1 mar 2021

Nu går Sigtunas skolungdomar på ledighet och för de som vill aktivera sig finns en del att göra ändå. Pandemin har ställt till det och mycket av sådant som förut var öppet håller dessvärre stängt i år.

Kommunen har bantat antalet sportlovsaktiviteter i år men håller öppet på Valsta fritidsgård och i Ungdomens hus från och med tisdagen.

– Det ligger naturligtvis stora utmaningar i att erbjuda pandemisäkra aktiviteter, och även om ungdomar inom vissa områden har lindrigare restriktioner behöver vi känna oss bekväma med att det utbud vi har inte ska äventyra någons hälsa, säger Thomas Lindberg som är enhetschef för Ung i Sigtuna.

Valsta öppet tisdag till fredag

På Valsta fritidsgård anordnas femkamp, grillning, tävlingar och kubb. Samtliga aktiviteter startar klockan 14:00 från tisdag till fredag och hålls utomhus. Den som vill delta måste anmäla sig i förväg på fritidsgårdens Instagram: valsta_fritidsgard.

Ungdomens hus har också ett program från tisdag till fredag. Där erbjuds padel, gokart, dans, turneringar och idrottsaktivitet i Ekillahallen. Även här måste deltagarna anmäla sig då platserna är begränsade. Det görs på Ungdomens hus Instagram: Ungisigtuna.

Digitalt quiz och konstprojekt

För dem som vill ha roliga saker att göra på hemmaplan finns några fler förslag på kommunens hemsida. Dels ett quiz och ett konstprojekt där det varje dag dyker upp en ny utmaning för den kreativa.

Om vädret tillåter är det ändå allra bästa att aktivera sig utomhus. På flera platser i kommunen går det att åka skridskor, skidor eller pulka.

Sigtuna värst drabbat i hela Stockholm

Nyheter Över 4 000 Sigtunabor fått en första dos Idag presenterades coronarapporten för vecka 13 av Folkhälsomyndigheten. Siffrorna visar att smittspridningen fortsätter att öka och att Sigtuna nu är värst drabbat i hela länet.torsdag 8/4 16:48

Störningar i trafiken flera veckor

Nyheter Stort vägarbete under april Trafiken kommer att påverkas av ett stort vägarbete vid korsningen Steninge allé och Kungshörnet.torsdag 8/4 9:13

SSHL blir renodlad gymnasieskola

Nyheter Fasar ut grundskolans verksamhet Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket lyfter ur grundskolan ur sitt program och blir en renodlad gymnasieskola där en större andel av eleverna ska vara internatelever.onsdag 7/4 16:32

100 000 färre flyg över Stockholm senaste året

Nyheter Så påverkas utsläppen av växthusgaser Färska siffror visar att flyget över Stockholm minskat med 110 000 avgångar det senaste året.onsdag 7/4 12:00

Nu öppnar biblioteken i Sigtuna igen

Nyheter Endast öppet för kortare besök Efter en tid med stängda bibliotek öppnar de nu i Sigtuna.onsdag 7/4 10:38