Vintersport som gäller. Slaom i Väsjöbacken är en av – än så länge – få listade sportlovsaktiviteter i Sollentuna i år. Foto: Åsa Sommarström

Sportlov i Sollentuna 2021 – corona stoppar aktiviteter

Om en vecka börjar sportlovet för Sollentunas elever. Förhoppningsvis håller vintervädret i sig till dess – för utöver skridsko- och skidåkning är det tunnsått med lovaktiviteter på grund av pandemin och dess restriktioner.

  • Publicerad 15:20, 19 feb 2021

– Ja, det är svårt med corona som du förstår. Vi vågar inte gå ut med för mycket och lova något som sedan inte blir av, vi vill inte svika ungdomarna, säger Eva Wistrand, kultur- och fritidskontorets chef i Sollentuna.

Makramé, bakning, blås- och stråkinstrument, ritverkstad, rollspel och workshop i skrivande är några av lovaktiviteterna som kommunen brukar erbjuda Sollentunas elever. Men i år blir det ett tunnare utbud, med tonvikt på vintersporter utomhus.

Precis en vecka före lovets start finns faktiskt enbart vintersporter på kommunens hemsida där man listar aktiviteter för årets sportlov.

Vintersporter

Det är längdåkning i skidspår på Bisslinge golfbana, eller på Sollentuna golfklubb.

Skridskor på Sollentunavallen. Allmänhetens åkning är inställd inne i ishallen på grund av covid-19 är, men bandyplanen är öppen.

Skridskoåkning på sjöis. På tre av sjöarna i Sollentuna plogas skridskobanor, men läs israpporteringen noga innan åkning.

Slalom och snowboard i Väsjöbacken som är norra Stockholms största alpina anläggning med fem nedfarter och sju liftar. Det finns en barnbacke och även funpark med räcken och halfpipe för trick på snowboard och skidor.

Lite tillkommer

Eva Wistrand förklarar att ytterligare aktiviteter kommer att tillkomma, även om det blir klart färre än under ett vanligt coronafritt sportlov.

– Vi kommer att ha någonting på biblioteket, och antagligen också någonting utomhus på fritidsgårdarna, säger hon.

Mauro Marino Jonsäll är kommunikatör på Sollentuna kommun och ska sammanställa de aktiviteter som finns på sportlovet. Han tror också att några kommer att tillkomma.

– Ja, nu har vi väntat lite på vad regionen ska säga. Det kommer att trilla in lite mer i början av nästa vecka, men det blir mindre än vanligt på grund av pandemin, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Många stockholmare väntas till fjällen på sportlovet

Nyheter Skidpass kan sälja slut Skidorterna räknar med många sportlovsfirare under vecka nio när skolorna i Stockholm har ledigt. Det uppger flera skidanläggningar.söndag 28/2 8:12

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30