– Ja, det är svårt med corona som du förstår. Vi vågar inte gå ut med för mycket och lova något som sedan inte blir av, vi vill inte svika ungdomarna, säger Eva Wistrand, kultur- och fritidskontorets chef i Sollentuna.

Makramé, bakning, blås- och stråkinstrument, ritverkstad, rollspel och workshop i skrivande är några av lovaktiviteterna som kommunen brukar erbjuda Sollentunas elever. Men i år blir det ett tunnare utbud, med tonvikt på vintersporter utomhus.

Precis en vecka före lovets start finns faktiskt enbart vintersporter på kommunens hemsida där man listar aktiviteter för årets sportlov.

Vintersporter

Det är längdåkning i skidspår på Bisslinge golfbana, eller på Sollentuna golfklubb.

Skridskor på Sollentunavallen. Allmänhetens åkning är inställd inne i ishallen på grund av covid-19 är, men bandyplanen är öppen.

Skridskoåkning på sjöis. På tre av sjöarna i Sollentuna plogas skridskobanor, men läs israpporteringen noga innan åkning.

Slalom och snowboard i Väsjöbacken som är norra Stockholms största alpina anläggning med fem nedfarter och sju liftar. Det finns en barnbacke och även funpark med räcken och halfpipe för trick på snowboard och skidor.

Lite tillkommer

Eva Wistrand förklarar att ytterligare aktiviteter kommer att tillkomma, även om det blir klart färre än under ett vanligt coronafritt sportlov.

– Vi kommer att ha någonting på biblioteket, och antagligen också någonting utomhus på fritidsgårdarna, säger hon.

Mauro Marino Jonsäll är kommunikatör på Sollentuna kommun och ska sammanställa de aktiviteter som finns på sportlovet. Han tror också att några kommer att tillkomma.

– Ja, nu har vi väntat lite på vad regionen ska säga. Det kommer att trilla in lite mer i början av nästa vecka, men det blir mindre än vanligt på grund av pandemin, säger han.