Sportchef. Fanna BK sparkar sportchefen Benjamin Tanovic. Foto: Fredrik Gustafsson

Sportchefen får sparken

Efter att skuggkontrakten värda flera hundra tusen kronor blev kända – nu får Fannas sportchef sparken.

  • Publicerad 12:15, 11 maj 2020

I onsdags meddelade Fanna BK:s styrelse att de sparkar A-herrlagets huvudtränare Alexander Alan utan att nämna orsaken.

Läs: Fanna sparkar huvudtränaren

Nu får även klubbens sportchef Benjamin Tanovic gå. Enligt styrelsens ordförande Andreas Hammar är anledningen att sportchefen skrivit kontrakt med spelare, där det erbjudits ersättningar på flera hundra tusen kronor, utan att styrelsen säger sig ha vetat om det.

Läs: Fannas spelarkontrakt – värda flera hundra tusen

– Den här personen har gått över sina befogenheter. När kontrakten blev kända för oss i veckan inledde vi en intern process. Den har resulterat i att vi på lördagsmorgonen informerade Benjamin om att han inte längre kan vara kvar hos oss, säger Andreas Hammar.

Enligt sportchefen Benjamin Tanovic kom förmiddagens beslut inte som någon blixt från klar himmel.

– Jag känner mig besviken. Inte helt oväntat. Jag och Alex (tränaren Alexander Alan) har dragit den här föreningen. Men det har varit två steg fram och tre bakåt hela tiden. Känslan är att i alla fall vissa av styrelsen inte velat haft oss kvar, säger Benjamin Tanovic.

50 bilbatterier har stulits på kort tid

Nyheter Blev av med plånboken på Coop, ny batteristöld mot Återbruket och så en förare med fyrtal i brott.måndag 18/1 13:12

Smyckestjuv utgav sig för att vara sjuksköterska

Nyheter Fult är bara förnamnet. Åldringsbrott. Under söndagseftermiddagen utsattes en 95-årig kvinna för en fräck stöld – av en "sjuksköterska".måndag 18/1 12:07