Spexig dag över stock och sten

Invigningen av Naturparkourparken i Lida friluftsgård i lördags lockade storpublik. – Det märktes att det fanns ett stort intresse för naturparkour. Det var många glada barn och unga med spring och klättervilja i benen, säger Hélène Lagerlöf, ordförande i Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Botkyrka.

  • Publicerad 15:30, 25 maj 2018

Under lördagen förra veckan samlades drygt 350 personer för invingen av Natruparkourparken i Lida friluftsgård.

– Vi blev otroligt glada över den fantastiska uppslutningen. Det märktes att det fanns ett stort intresse för naturparkour. Det var många glada barn och unga med spring och klättervilja i benen, säger Hélène Lagerlöf.

Det soliga vädret lockade många människor till friluftsgården under dagen.

– Det passerade säkert 900 personer under de timmarna som vi höll på, många tog vägen förbi och passerade aktiviteterna.

Vi vill att det ska bli en levande park.

Hélène Lagerlöf

Av stockar och timmer från Lida naturreservat har parken vuxit fram i ett samarbete mellan Friluftsfrämjandet och Lida Friluftsgård.

– Det är den första naturparkourparken i världen som är byggd helt i trä. Ofta bygger man med metallinslag, men den här är gjord helt i trä. Det är en rolig detalj att den är så unik.

Hélène hoppas på att parken kommer bli väl använd framöver och ett bra träningsverktyg för att övervinna rädslor.

– Men också att parken ska kännas som en insteg till parkour ute i i skogen, att man börjar i parken och sen upptäcker att man kan ta sig över en stock eller en sten i skogen. Vi vill att det ska bli en levande park och att även skolor ska använda den.

Ledaren Marcus Mayol och Toste Graffmam.

Ledaren Nivin Shaker visar barnen hur man tar sig fram a lá parkour.

Toste Graffmam, Lester Castro och ledaren Marcus Mayol.