Detta är en arkivbild på en annan igelkott. Foto: Mostphotos

Spetsad igelkott väcker starka känslor

Ett inlägg som visar starka bilder på en igelkott har väckt många känslor i över 200 kommentarer på Facebook.

  • Publicerad 15:10, 2 jun 2017

Det har cirkulerat starka bilder på en död igelkott i sociala media. Bilder och inlägg som beskriver att en igelkott ska ha dödats och hängts upp på ett spettliknande föremål i Väsby centrum i slutet av förra veckan.

Ett inlägg med bilder från en person som hittade igelkotten på Dragonvägen den 26 maj har delats över 100 gånger på Facebook och väckt starka känslor och ilska i över 200 kommentarer. Personen som vill vara anonym hittade igelkotten tillsammans med en vän.

– Nån hade mosat en igelkott med en sten och sen satt den på en pinne, säger personen som hittade igelkotten.

Polisen har inte fått in någon anmälan om händelsen vare sig från personerna som hittade igelkotten eller något vittne som har sett händelsen. Inte heller Väsby direkt har fått in någon anmälan eller ärende.

Bilderna visar två stenar och blod på asfalterad mark och på en annan bild visar vad som kan vara ett kvarlevorna av ett mindre djur som hänger på en pinne.

Men eftersom bilderna har låg upplösning är det svårt att avgöra om det är ett djur men bilder tagna av den andra personen som hittade igelkotten, som inte publicerats i sociala media är tydligare.

– Det är troligtvis en igelkott. Det är riktigt obehagligt och tråkigt, säger Didrik Vonhaenacker jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet.