Spelschemat klart: Dubbla hemmapremiärer för Sollentuna VK

En ny elitseriesäsong väntar runt hörnet för Sollentuna VK. Den 26 september är det seriepremiär och både damerna och herrarna inleder hemma i Arena Satelliten.

  • Publicerad 08:28, 11 sep 2020

Sollentuna VK:s damer tar emot Örebro klockan 14.30 medan herrarna möter Floby, en av två nykomlingar på herrsidan, klockan 17.00.

Grundserien pågår till den 28 februari och därefter avgörs slutspelet från början av mars till slutet av april, eller till och med till den 1 maj om damernas finalserie går hela vägen till fem matcher.

Publik eller inte?

Frågan om publik är högaktuell och regeringen väntas under de närmaste veckorna meddela hur ordningslagen ska omfatta idrotts- och kulturevenemang.

I väntan på besked har elitserieklubbarna uppmanats att tillsammans med sina kommuner och polismyndigheter undersöka hur de lokala förutsättningarna ser ut för att ta emot publik från säsongsstart.

Nordiskt ”derby” i höst

Inte bara elitseriens spelschema är klart utan även lottningen för höstens Europaspel, där Sollentunas herrar deltar i CEV Challenge Cup 2021 tack vare vinsten i Grand Prix 2020 i januari.

Sollentuna VK går in i 16-delsfinal och får där möta de norska mästarna TIF Viking Bergen.

Sollentunas lagkapten Staffan Blomgren ser fram emot att få visa TIF Viking Bergen vilka som är de rättmätiga vikingarna. Foto: Sollentuna VK

– Vi hade så klart sett fram emot matcherna oavsett motstånd, men att få möta våra grannar i Norge gör att det ändå känns lite som ett derby. Jag tror att vi har bra chanser att ta oss vidare och dessutom är det ju extra kul att få kämpa om vilka som är de rättmätiga vikingarna i norden! säger lagkapten Staffan Blomgren till Svensk Volleyboll.

Sollentuna inleder hemma

Kampen kommer avgöras i ett dubbelmöte där den första matchen spelas i Satelliten i början av november och bortamötet veckan därpå.

Vinnaren avancerar vidare till 8-delsfinal i turneringen.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna har utsetts till Årets biltvättarkommun

Nyheter Kreativ informationskampanj gav pris från Hållbar biltvätt. Sollentuna kommun är bäst i Sverige på att informera och uppmuntra sina invånare till att inte tvätta bilen på gatan. Tack vare sina insatser har kommunen nu utsetts till Årets biltvättarkommun 2020...tisdag 20/10 9:47

Nu är Röda Korsets nya second hand-butik invigd

Nyheter Mindre lokal ska ge större lönsamhet. En stund före klockan 11 i lördags började en liten nyfiken kö bildas utanför Röda Korsets nya second hand-butik på Hvidovrestråket i Tureberg. – Härmed förklarar jag vår nya butik invigd, sa Joakim...tisdag 20/10 5:15

Oförändrad skatt i Alliansens budget för 2021

Nyheter De ekonomiska prognoserna präglas av stor osäkerhet. Nu har den styrande Alliansen i Sollentuna presenterat sitt budgetförslag för de kommande åren.måndag 19/10 14:30