Dom. Domarn dömer. Foto: Mostphotos

Spelare slog fotbollsdomaren

En 28-årig fotbollsspelare från Bålsta slog domaren i samband med en match. Spelaren döms nu för misshandel.

  • Publicerad 12:29, 7 dec 2020

En 28-årig man boende i Bålsta döms till villkorlig dom för misshandel. Den 17 juni 2017 spelade Bålstabon en fotbollsmatch på Ansgarsvallen i Sigtuna. Domaren gav Bålstabon rött kort. Bålstabon tilldelade då fotbollsdomaren flera slag mot ansiktet och huvudet varvid smärta, blodvite och rodnad uppkom.

Var arg

Eftersom det var en fotbollsmatch finns givetvis vittnen till händelsen. Vittnena har lämnat tydliga och logiska berättelser under ed. Enligt tingsrätten saknas anledning att ifrågasätta vittnenas uppgifter, vilka bedöms såväl trovärdiga som tillförlitliga.

Bålstabon har uppgett att han var arg och kände sig orättvist behandlad och hotad från alla håll. Han har erkänt att han puttade domaren men förnekat att han utdelat något slag.

Inte tillåtet

Ett angrepp mot en idrottsdomare, vars roll bland annat syftar till att se till att spelets regler följs, anses, enligt tingsrätten, vara en gärning som bör ses allvarligt på.

Att som fotbollsspelare slå en fotbollsdomare är givetvis inte tillåtet enligt reglerna och kan inte heller anses vara socialt accepterat.

Genom vad som framkommit om att Bålstabon var arg, att slagen kom som en reaktion på att han fick rött kort och att slagen var hårda, anses det styrkt att han agerade med uppsåt. Bålstabon döms därför för misshandel.

Påföljden blir villkorlig dom. Tingsträtten har då bland annat tagit hänsyn till att Bålstabon förlorat sitt jobb på grund av händelsen.

Villkorlig dom

En påföljd i stället för fängelse, som innebär att den som dömts får en prövotid på två år utan övervakning. Om personen begår nya brott under tiden kan prövotiden förlängas eller någon annan påföljd utdömas.
Källa: Åklagarmyndigheten

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38