Grundserien är färdigspelad och SM-slutspelet är i full gång. Då har det blivit dags att uppmärksamma och hylla alla de som genom sina prestationer på planen utmärkt sig lite extra under den speciella elitseriesäsongen 2020/21.

Coacher och spelare fäller avgörandet i de olika kategorierna, omröstningarna pågår 22–26 mars, och vinnarna presenteras dag för dag under vecka 13.

Utöver säsongens spelare, säsongens rookie och säsongens coach på herr- och damsidan tas även ”Säsongens lag” ut. Att komma med där är extra ärofyllt då det är kollegorna – både lagkamrater och motståndare – som röstar fram de sammanlagt sju spelarna som tar plats i säsongens ”Dream Team”.

Varje elitseriespelare röstar fram sina favoritlirare, position för position. Den spelare som får flest röster på en specifik position får en plats, där den kompletta uppställningen består av en passare, en libero, en högerspiker, två vänsterspikers och två centrar.

Coacherna avgör

När det gäller de sex utmärkelserna har de 31 kandidaterna nominerats av elitserieföreningarnas coacher, och det är nu även upp till coacherna att rösta och avgöra vilka som ska stå som mottagare.

För att utse vinnarna delar de röstande ut poäng till sina tre favoriter i var och en av de tre kategorierna, den som får högst totalpoäng i en kategori vinner.

De som har chansen från Sollentuna VK är Staffan Blomgren (nominerad till Säsongens spelare herr), Oskar Muurinen, (Säsongens coach herr), Christina Adamopoulou (Säsongens spelare dam), och Alberto Chaparro (Säsongens coach dam).

I det pågående SM-slutspelet har Sollentunas herrar 1–1 i matcher i sin kvartsfinal mot Falkenberg efter förlust med 2–3 borta i lördags och seger med 3–0 hemma i söndags. Den tredje och avgörande matchen spelas i Arena Satelliten klockan 19.00 på torsdag, den 25 mars.

https://www.mitti.se/nyheter/falkenbergs-tranare-till-hard-attack-mot-sollentuna-vk/repuco!gIGLb70SJI@0n@Vm4n2JYg/

Sollentunas damer möter Värnamo i sin kvartsfinal och inledde med seger (3–1) borta, men föll med samma siffror hemma i lördags. Även deras avgörande match spelas i Arena Satelliten klockan 19, men på onsdag den 24 mars.