Sparkade vakt i huvudet – får ungdomsvård

Två ungdomar i övre tonåren i Upplands-Bro döms till ungdomsvård och ungdomstjänst för att ha misshandlat väktare på Biltema i Kungsängen.

  • Publicerad 08:00, 25 aug 2018

Misshandeln ägde rum i januari tidigare i år. Allt började med att en civilklädd kvinnlig väktare såg att en av ungdomarna stal något i butiken. Hon larmade sin manliga kollega som stod vid entrén utanför kassan. När ungdomarna passerade utan att betala legitimerade han sig och berättade att den misstänkte var gripen för stöld.

Jakt i butiken

Denne sprang då tillbaka in i butiken för att dumpa stöldgodset, varpå en jakt följde.

Den kvinnlige vakten jagar den misstänkte tjuven inne på Biltema. Foto: Polisen/förundersökning.

Väktarna fick till sist tag på tjuven, men då kom medhjälparen till undsättning.

Slog och sparkade väktarna i ansiktet

Han motade en spark mot den manlige väktarens huvud och döms nu för främjande av flykt och våld mot tjänsteman.

Tjuven ska i sin tur ha slagit den kvinnliga väktaren i ansiktet och döms för våld mot tjänsteman respektive ringa stöld. Båda straffen motsvarar fängelse i en månad, men på grund av förövarnas ålder döms den ene till ungdomsvård och den andre till samhällstjänst och ungdomsvård.

Båda är tidigare dömda för flera grova brott.

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49

Ventilationen på skola akutdålig

Kungsängen. Arbetsmiljöverket förbjuder Upplands-Bro kommun att använda Ekhammarskolans lokaler till skolverksamhet efter den 26 mars 2021 om inte en rad allvarliga brister som rör skolans ventilation åtgärdas.måndag 30/11 18:10