Sparkade vakt i huvudet – får ungdomsvård

Två ungdomar i övre tonåren i Upplands-Bro döms till ungdomsvård och ungdomstjänst för att ha misshandlat väktare på Biltema i Kungsängen.

  • Publicerad 08:00, 25 aug 2018

Misshandeln ägde rum i januari tidigare i år. Allt började med att en civilklädd kvinnlig väktare såg att en av ungdomarna stal något i butiken. Hon larmade sin manliga kollega som stod vid entrén utanför kassan. När ungdomarna passerade utan att betala legitimerade han sig och berättade att den misstänkte var gripen för stöld.

Jakt i butiken

Denne sprang då tillbaka in i butiken för att dumpa stöldgodset, varpå en jakt följde.

Den kvinnlige vakten jagar den misstänkte tjuven inne på Biltema. Foto: Polisen/förundersökning.

Väktarna fick till sist tag på tjuven, men då kom medhjälparen till undsättning.

Slog och sparkade väktarna i ansiktet

Han motade en spark mot den manlige väktarens huvud och döms nu för främjande av flykt och våld mot tjänsteman.

Tjuven ska i sin tur ha slagit den kvinnliga väktaren i ansiktet och döms för våld mot tjänsteman respektive ringa stöld. Båda straffen motsvarar fängelse i en månad, men på grund av förövarnas ålder döms den ene till ungdomsvård och den andre till samhällstjänst och ungdomsvård.

Båda är tidigare dömda för flera grova brott.

Anställdas larm inifrån församlingen: "Kyrkoherden fryser ut och skäller på medarbetare”

✔ Facket: ”Agerar det kraftfullaste vi kan” ✔ Anmälan till Arbetsmiljöverket Tystnadskultur, hög personalomsättning och en kyrkoherde som kränker, fryser ut och skäller på medarbetare. Sådan är situationen inom Kungsängens församling enligt anställda som nu slår larm.fredag 4/12 14:06

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49