Uteserveringen Neverland blev sönderslagen under huliganbråket på Medis. Foto: Mostphotos

Sparkade på liggande i huliganbråk vid Medis

Huliganer stormade en uteservering vid Medis efter Djurgårdens derby med Bajen – och kaos utbröt. Nu har en 27-årig man dömts till fängelse.

  • Publicerad 07:09, 29 maj 2018

Det var för nästan precis ett år sedan, natten till den 5 juni 2017, som ett våldsamt upplopp bröt ut på Medborgarplatsen.

Krogen Neverlands uteservering slogs sönder, en person greps och ett 15-tal personer fick sjukvård, enligt tidningen Expressen.

Polisens arbetshypotes var att det rörde sig om fotbollshuliganer från Djurgården och Hammarby, som spelat derby samma kväll.

Sparkade på liggande man

Nu har en 27-årig man dömts för misshandel, för att sparkat mot huvudet och kroppen på en liggande man på torget utanför krogen Snaps.

27-åringen säger i polisförhör att han var på Neverlands uterservering med sin kusin då han hörde vrål och någon som ropade att ”Djurgården kommer”.

Sedan blev det kaos. Det flög glas och hans kusin drog in honom genom dörren och ägaren till stället låste om dem.

Kände sig livrädda

27-åringen berättar hur han såg folk bli slagna och sparkade, att någon krossade en stolpe genom fönstret där de stod. Att han och kusinen kände sig livrädda.

Efter en stund lugnade det ner sig och de gick ut. Men sedan säger 27-åringen att hans minne blev blankt.

En övervakningsfilm visar dock hur en person med 27-åringens signalement sparkar på den liggande mannen. För misshandeln döms nu 27-åringen av Stockholms tingsrätt till fängelse i 6 månader.

Hänt igen

Nu i våras, natten till den 30 april 2018, blev en uteservering sönderslagen i Gamla stan efter ett derby mellan Djurgården och Bajen då ett hundratal personer började slåss.