STARTKLAR. Nu är byggstarten igång för det nya 15-våningstornet i Barkarbystaden. Foto: 3D House

Spaden i marken för 15 våningar i Barkarbystaden

Det första spadtaget har tagits för Brokvarteret i Barkarbystaden. Där ska det byggas 409 bostäder och ett 15-våningarstorn. Magnolia bostäder och Slättö ska utveckla kvarteret.

  • Publicerad 17:31, 12 apr 2022

I det nya kvarteret Brokvarteret finns det planer för både 409 bostäder i olika storlekar samt ett 15-våningar högt torn som byggs vid brofästet till Veddestabron. Tanken är att det nya tornet ska ge en tydlig karaktär till kvarteret. Det byggs även ett garage och tio lokaler för kaféer, butiker och andra verksamheter.

"Att Magnolia Bostad och Slättö väljer att investera i Barkarby visar att vi utvecklar en livskraftig och attraktiv plats för framtiden. Jag ser fram emot att se Brokvarteret växa fram", säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Miljömärkt

Projektet är ett samarbete mellan Magnolia bostad och Slättö. Projektet är miljöcertifierat enligt Svanen vilket innebär att bostaden och bygget av den följer olika hållbara faktorer.

"Utvecklingen av Barkarbystaden ligger helt i linje med vår strategi om att skapa långsiktigt attraktiva boendemiljöer. Tillsammans med Magnolia Bostad vill vi ta tillvara områdets kvaliteter och skapa en levande stadsdel som ska vara hållbar och attraktiv över tid", säger Sofie Sihver, affärsutvecklingschef på Slättö, i ett pressmeddelande.

Första inflyttning i kvarteret planeras till slutet av 2024.