Trygghet. Torsdag den 15 oktober genomförs en trygghetsvandring i Masmo. Foto: Mostphotos

Späckat schema på demokrativecka

Nästa vecka, den 12-18 oktober, är det dags för Huddinges demokrativecka för tionde gången. Under veckan ska porr, trygghet och social hållbarhet avhandlas.

  • Publicerad 05:00, 8 okt 2020

Nästa vecka ordnas Huddinge demokratidagar för tionde gången, den 12 till 18 oktober. Den här gången hålls alla föreläsningar och seminarier digitalt.

Här hittar du några höjdpunkter ur veckans program:

4 På tisdagen kommer social hållbarhet och segregation att diskuteras. Hur ser det ut i olika delar av kommunen? Medverkande är bland andra Disa Kurt från föreningen Min Syster, Jonas Lindström från Södertörns högskola och kommunalrådet Ingalill Söderberg (DP).

4 På onsdagen håller Kraftbyrån en föreläsning om hur unga påverkas av porr med utgångspunkten att porr och demokrati inte är förenliga.

4 På onsdagen hålls också en föreläsning om psykisk ohälsa med fokus på hur isolering i sviterna av coronapandemin har påverkat det psykiska måendet.

4 På torsdag blir det en trygghetsvandring i Masmo tillsammans med polisen, Södertörns brandförsvar och Huge bostäder då man tittar på hur den offentliga miljön kan förbättras för att stärka tryggheten.

4 På lördagen den 17 oktober blir det en demokratidag i Vårby med demokratiworkshops både för barn och vuxna och allsång med max 25 deltagare. Dagen avslutas med utdelningen av Huddinges demokratipris som går till Habib Iddrisu, som prisas för sitt ideella engagemang att få hela Huddinge att röra på sig.

Hela programmet med tider hittar du här: www.huddinge.se/demokratidagar