Konst av förskolebarn vid Telefonplan, på temat hållbarhet. Foto: Läsarbild Pressbild

Späckad konstdag vid Telefonplan

På torsdag är det vernissage för Konstfackelevernas stora vårutställning. Men betydligt yngre förmågor ställer också ut – områdets förskolebarn.

  • Publicerad 08:34, 11 maj 2018

Torsdagen den 17 maj går i konstens tecken vid Telefonplan. Då öppnas dörrarna till Konstfacks årliga vårutställning, intressant för alla som vill se design, konst och konsthantverk av senaste snitt och få en inblick i modern bildpedagogik.

Men Konstfacks elever får konkurrens om uppmärksamheten  i år – av betydligt yngre konstnärer. Den 17 maj klockan 15–17 ställer nämligen barn från Telefonplans förskolor ut sin konst, i Tellusgången bakom Konstfack. Deras utställning har temat hållbar utveckling. Både barn och vuxna är förstås välkomna att titta, och ta del av budskapet.

– Syftet är att synliggöra barnen vid Telefonplan och deras tankar kring hållbar utveckling. Utställningen är ett fint initiativ av våra engagerade pedagoger i förskolan. Jag hoppas att många kommer och tittar, säger Jessica Jormtun (MP). Ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd i en kommentar.

Barnens utställning pågår bara den 17 maj. Konstfacks uställning pågår den 17–27 maj.