För skolans rektor, elever och alla andra på skolan har det varit en tung dag. Foto: Mostphotos

Sorg på skola i Bromma efter dödsolyckan: ”Många som är berörda”

Personen som omkom i olyckan i Hässelby gick i en skola i Bromma. Där rådde sorg och förstämning på fredagen. – Jag började dagen med att informera elevens klasskamrater i morse. Och efter det har vi samlat eleverna årskursvis och informerat dem om den tragiska händelsen, säger skolans rektor.

  • Publicerad 15:18, 29 nov 2019

Den person som omkom i olyckan gick i skolan i Bromma. För skolans rektor, elever och alla andra på skolan har det varit en tung dag.

– Det är en oerhört tragisk händelse och det är många som är berörda. Våra tankar går till familjen, säger rektorn.

Eleverna har under dagen haft möjlighet att få krisstöd. Skolan har tagit in ett stort kristeam.

– Vi har fått jättefin hjälp av både vår egen organisation, av Stockholms stad och av polisens ungdomsteam.

Andra skolor berörda

De inblandade i olyckan har också anknytning till andra kommuner. Flera skolor i Stockholmsområdet har under fredagen samarbetat med polisen för att erbjuda barn och ungdomar krisstöd efter olyckan.

Utöver Bromma går barn inblandade i olyckan i skolan i bland annat Järfälla och där fick skolledningen på torsdagskvällen information om vad som hade hänt. Skolan aktiverade sin krishantering och övriga skolor i kommunen har haft beredskap för att möta elevers reaktioner vid behov. Kommunen har också haft beredskap för att stärka upp kring skolorna om behov uppstår, meddelar Järfälla kommun.

– De personer som eventuellt behöver stöd efter den här händelsen har under dagen erbjudits detta. Det går även bra att kontakta kommunens servicecenter om man känner behov av stöd. I övrigt är detta främst ett ärende för polisen, skriver Järfälla kommuns kommunikationschef Per Rydén i ett mejl till Mitt i.

Barn inblandade i dödsolyckan i Hässelby – brott utreds

Kicki nära bli överkörd av olycksbilen: ”En fruktansvärd krasch”