Bild från minnesrummet som inretts på Fredrika Bremer-gymnasiet. Foto: Christian Lärk

Sorg på Fredrika Bremer-gymnasiet: ”Var en omtyckt person”

Det är tung stämning bland flera elever på Fredrika Bremer-gymnasiet i Haninge på fredagen. En av skolans elever omkom i flygkraschen i Iran. – Han var en omtyckt person och en stark profil i klassen, säger gymnasiechefen Robert Aspfors.

  • Publicerad 15:00, 10 jan 2020

Elever och vänner har tänt ljus för den 20-årige elev på Fredrika Bremer-gymnasiet som omkom i flygkraschen i Iran.

Mitt i fick besöka minnesrummet under fredagen. Det är en sorgfylld stämning i rummet bland de elever som kommit in och satt sig för att minnas.

20-åringen, som var bosatt i Tyresö, gick på vård- och omsorgsprogrammet på skolan och jobbade extra på hemtjänsten i Haninge.

Han hade kommit till Stockholm som ensamkommande ungdom 2015 och började på gymnasiet i Haninge som 17-åring.

Han var nu på väg mot sin examen.

En minnesbok har lagts fram för elever som får skriva hälsningar till den omkomna eleven.

På torsdagen höll skolan en tyst minut för honom.

En krisgrupp med kuratorer, psykolog och mentorer har satts ihop och den kommer även att vara på plats nästa vecka, berättar Robert Aspfors, gymnasiechef i Haninge.

– Han var ambitiös och uppskattades av många klasskamrater och lärare. Skolan var viktig för honom. Vad jag förstår var hans släkt här i landet inte jättestor, så skolan och klasskamraterna var en viktig knutpunkt för honom, säger Robert Aspfors.

Robert Aspfors, gymnasiechef i Haninge kommun.

Klockan 15 på måndag hålls en minnesceremoni på skolan, efter önskemål från 20-åringens skolkamrater. Eleverna får även ta med andra som vill hedra och minnas eleven.

 

Fredrika Bremer-gymnasiet hissar på halv stång under fredagen.