Sopor har stått i trapphus i nästan en veckas tid: ”Äckligt”

Hushållssopor har legat inne i ett trapphus i Brandbergen sedan i fredags. – Man kan knappt sova för stanken, säger hyresgästen Elisabeth Horniak, 38. Först när Mitt i ringer hyresvärden tas soporna bort.

  • Publicerad 17:36, 1 jul 2020

Det är i ett hyreshus på Norra Kronans gata mitt i Brandbergen som hyresgästerna den senaste veckan tvingats bo med stinkande sopor i trapphuset.

– Det har varit helt stopp sedan i fredags så sopor läggs i trapphuset. Det luktar så mycket att man knappt kan sova längre, säger Elisabeth Horniak till Mitt i på onsdagen.

– Det är så äckligt!

Det händer att saker fastnar

Roger Malmquist, Victoria Park

Hon säger att hyresgästerna kontaktat hyresvärden Victoria Park sedan i fredags, men nästan gett upp.

– Jag själv har ringt minst 10 gånger och mina grannar har också ringt, säger hon.

Men när Mitt i ringer Victoria Parks områdeschef i Brandbergen, Roger Malmquist, säger han att han inte känner till fallet.

– Jag ska ringa sophanteringsntreprenören och undersöka vad som hänt. Det händer då och då att det slängs ner saker som fastnar. Det är viktigt att man knyter igen påsarna och inte slänger andra saker i sopnedkastet som inte hör dit. Det här brukar lösa sig ganska snabbt, säger han.

Har er felanmälan eller fastighetstekniker inte nåtts av hyresgästernas telefonsamtal?

Jag själv är inte på plats, men jag fick precis tag i fastighetstekniker som varit där och plockat bort påsarna för en stund sedan, säger Roger Malmquist när Mitt i når honom igen.

– Ibland, när många slänger mycket sopor samtidigt, så fylls röret och boende kan behöva gå upp en våning och slänga sopor på den våningen i stället, säger han.

Sopsugen suger vanligtvis bort alla sopor två gånger om dagen i Victoria Parks flerbostadshus, enligt Roger Malmquist. Han säger till Mitt i att han alltjämt söker entreprenören.