Sommarlovsskoj i Västerort

Sol, bad – och massor av andra roliga aktiviteter. Det finns massor av olika saker att göra på sommarlovet för barn och unga i Västerort.

  • Publicerad 11:43, 11 jun 2018

Så här i sommarlovstider lockar sol och bad – men det finns även mängder av andra aktiviteter för barn och unga i Västerort. Sport, musik, teater och utflykter är bara några av de saker det går att sysselsätta sig med.

Sommar på Hässelby torg

Redan i dag, måndag, drar Sommar på Hässelby torg igång. Hela sommaren kommer det att vara full rulle med olika aktiviteter varje vardag mellan 9-19.

Varje måndag hela sommaren kommer det att bjudas på utomhusbio på Hässelby torg.

Men det är inte bara på Hässelby torg det kommer att hända grejer under sommarlovet. Hela stadsdelen kommer att bjuda på en saker att göra för barn och unga.

Prova olika sporter

Mellan den 2-6 juli pågår Summercamp där man får prova på olika sporter.  Eller varför inte åka på äventyrskollo till Lövsta-Kyrkhamn? Barn mellan 6-12 år är välkomna, och här utlovas både natur, fiske, kojbygge, bad och kanotturer.

Eller varför inte göra en skateboardutflykt? Parkleken Ådalen och Stråket ordnar olika utflykter med bräda mellan den 25-29 juni.

Sommarkul i Vinsta kommer att göra utflykter med olika mål mellan den 11-29 juni.

På Gulsippan kan föräldrar och barn tillsammans gå på dagkollo och lära sig ta hand om parklekens olika djur.

Lär dig simma

På Kanaanbadet och Maltesholmsbadet kan barn födda 2011 och 2012 lära sig simma den 23 juli-17 augusti.

Dessutom kommer det att bjudas på en mängd olika dans-, musik- och teaterföreställningar runt om i stadsdelen. 

Parkteatern i Västerort

Missa heller inte Parkteatern i Västerort. ”Lilla trollflöjten” besöker Maltesholmsbadet den 8 och 9:e augusti, och parkleken Hässelängen får besök av ”Möt dockorna i parken” den 8 augusti. Den 9:e kan du möta dockorna i Ådalens parklek, och den 10:e i Björklunds hage.