Spontantennis på sommarlovet är en av de saker som Danderyd erbjuder. Foto: Mostphotos

Sommarlov i Danderyd: ”Finns något för alla”

Danderyd erbjuder flera sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar – alla är gratis. – Vi vill göra ett roligt sommarlov för alla, säger Jonas Jonsson.

  • Publicerad 15:01, 18 maj 2018

Varje år arrangerar Danderyd ett antal aktiviteter på sommarlovet för kommunens barn och ungdomar. I sommar är inget undantag. Då står bland annat drama, simläger, skapandeverkstad och utomhusbio på programmet.

– Det är oerhört kul att så många föreningar har ställt upp för ungdomarna i Danderyd. En grundtanke vi har är att det finnas någonting att göra över hela sommaren för barn mellan 6 och 15 år. Vi vill göra ett roligt sommarlov för alla och att alla kan hitta någonting som de tycker är kul. Flera roliga aktiviteter erbjuds och fler föreningar ansluter så programmet växer fortfarande, säger Jonas Jonsson som är fritidsgårdschef i Danderyd.

Öronmärkta pengar

Danderyd har av staten fått 124 000 kronor som är öronmärkta till gratisaktiviteter på sommarlovet. Förutom fritidsgårdarna och kommunen har bland andra Djursholms Indians, Djursholms tennisklubb, Enebybergs IF, Stage Academy och Kvarnparksbadet ställt upp på sommaraktiviteterna.

– Det är mycket pengar men det kostar en del med löner. Vi är väldigt glada över Danderyds fina föreningsliv och att fler och fler föreningar ställer upp och trivs med idén att många ska få en rolig sommar.

Hela sommarlovsprogrammet finns på Danderyds kommun hemsida.