Sagolikt. Med hjälp av olika portaler tar man sig till andra världar. Där väntar äventyren och allt kan hända. Foto: Wikimedia Commons

Sommarboken ska locka barn att läsa

Biblioteket anordnar bokträffar för barn. Arrangemangen hålls utomhus.

  • Publicerad 01:15, 12 jun 2020

Med hjälp av olika portaler tar man sig till andra världar.

Sommarboken är träffar med boktema för barn i åldrarna 6 år och uppåt. Årets tema för Sommarboken är "Genom portalen". "Med hjälp av olika portaler tar man sig till andra världar. Där väntar äventyren och allt kan hända".

Måndag den 22 juni hålls Sommarboken vid Fjärdhundra bibliotek och tisdag den 23 juni hålls träffen vid huvudbiblioteket i Enköping. Därefter kommer ytterligare träffar att hållas vid biblioteken i kommunen.

Alla träffar hålls utomhus och besökarna uppmanas att ta med sig en filt eller något annat att sitta på. Som alltid i dessa tider är det tillåtna antalet deltagare begränsat.

Digital läsning

Arrangemangen hålls i samarbete med hemsidan Barnens bibliotek. Barnens bibliotek har även gjort två digitala frågepromenader, en kortare och en längre med frågor som rör portaler i böckernas värld.

Känd från tv

På Barnens bibliotek finns i övrigt mängder av information om barnböcker. Exempelvis finns en lång intervju med Tina Mackic som har skrivit böcker om Sommarskuggan, en figur som många barn känner igen från tv-program.

Bibliotek över hela Sverige jobbar i dag aktivt med sommarläsning. Bibliotekarier tar fram material och prövar ständigt nya modeller. Tanken är att en nationell lansering av Sommarboken skall ge en skjuts åt biblioteken och en möjlighet att göra det enklare att locka fler barn till läsning. 

Sommarboken

När? Måndag den 22 juni, klockan 14.00 till 15.00.

Plats: Samling vid Fjärdhundra bibliotek, Skolvägen 7.

När? Tisdag den 23 juni, klockan 14.00 till 15.00.

Plats: Enköpings bibliotek, innergården, Ågatan 29.

Båda arrangemangen är gratis att delta i, hålls utomhus, och vänder sig till barn i åldrarna 6 år och uppåt.

Visa merVisa mindre

Blåljus: Inbrott och stölder

Nyheter En hel stöld. En halv. Och en som avbröts.tisdag 27/10 11:21

Helgens blåljus: Cykel värd 115.000 kr stulen / Hundägare vägrade koppla hund / Misshandel på torget

Nyheter En hundägare vars hund bitit andra tidigare vägrade koppla hunden på polisens anmodan. En cykel värd 115.000 kronor har stulits. På torget och på nattklubben bråkades det. Där är något av det som...måndag 26/10 12:33