Så här kan det se ut när det är premiärhelg för bakluckeloppisen på Solvalla. Foto: Calle Sigrell

Solvallaloppisen maxar årets premiär

De omåttligt populära bakluckeloppisen på Solvalla slår på stort under premiärhelgen. Travbanan intas av runt 1000 loppisbilar, foddtrucks, aktiviteter och dessutom ett par hundra begagnade cyklar.

  • Publicerad 11:24, 10 apr 2019

Att bakluckeloppisen på Solvalla drar igång är ett säkert vårtecken. Häromåret satte arrangören Stockholmsmarknader Guinness världsrekord i bakluckeloppis på just Solvalla med 1024 bilar runt travbanan. Det hoppas man klå i år.

– Vi tror att vi har goda chanser att lyckas. Det krävs ju ingen föranmälan för att komma och sälja hos oss så vi utgår från hur många som besöker vår hemsida just nu. Vi märker att det är lite ystert, folk står och stampar och vill ut för att köpa och sälja, säger Maria Wiberg på Stockholmsmarknader.

SE BILDERNA. Här slår Solvallas bakluckeloppis världsrekord

Under säsongen håller loppisen till på Solvallas parkering men under premiärhelgen intas hela travbanan. Och i år utlovas extra allt.

Ponnyridning och ponnykörning i travsulky, hoppborgar, karaoke, ansiktsmålning och fler foodtrucks och serveringar än någonsin tidigare är beskedet.

– Jag jobbar med en karta över området nu så att man hittar allt kul, det blir som en loppisfestival! Vi kommer att ha ett tufftuff-tåg som man kan åka runt området med. För att det är så stort, och för att det är kul med tufftuff-tåg, säger Maria Wiberg.

Som Antikrundan

Dessutom kommer experter från Metropol auktioner att hålla i antikvärdering à la SVT-programmet Antikrundan.

Ni är inte rädda för konflikter, om någon sålt en vas för 70 spänn som minuten senare blir värderad till 5000?

– Haha, nej, både köpare och säljare kan värdera sina grejer. Att lyckas göra ett sådant fynd är en av lockelserna med loppis, säger Maria Wiberg.

Ett annat nytt moment är ett gästspel av Easy recycling, som säljer begagnade cyklar. Grundaren Bill Thernström startade i Bromstens industriområde men flyttade för ett par år sedan verksamheten till Masmo i Huddinge.

– Det känns lite nostalgiskt att komma tillbaka till Västerort där allt startade. Vi kan inte ta med hela vårt hav av cyklar till Solvalla men siktar på cirka 200 stycken i funktionsdugligt skick som kommer att kosta från 400 kronor och uppåt, säger Bill Thernström.

Övergivna cyklar säljs på gigantisk loppis i Bromsten

Så här går det till

Premiärhelgen för Solvallas bakluckeloppis är 4-5 maj klockan 11-15.

Den som vill sälja av gamla prylar dyker upp, utan föranmälan, och säljer direkt ur sin bil. Avgiften för att sälja är 175 kronor.

Entrén för besökare är 40 kronor, eller båda dagarna för 60 kronor. Köper man innan via hemsidan glider man förbi biljettkön på plats.

Visa merVisa mindre